Arık'tan, Erciyes Holding CEO'su Ertekin'e yanıt: Meraklanma…

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Erciyes Holding CEO'su Alparslan Baki Ertekin'in toplu iş sözleşmesindeki sözlerine tepki gösterdi. Ertekin'in Kayseri'nin en önemli sanayi kuruluşunu üzerinden kirli bir siyaset yürüttüğünü öne süren Arık, 'Kamu kaynakları üzerinden sürdürdüğün saltanatın diyetini ödemek için yalakalıkta sınır tanımadığın gibi hadsizlikte de sınır tanımıyorsun' diye konuştu.

Arık'tan, Erciyes Holding CEO'su Ertekin'e yanıt: Meraklanma…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin’in toplu iş sözleşmesinde yaptığı açıklamaların ardından başlayan tartışmalar büyüyor. CHP Kayseri Milletvekili Arık, sosyal medya üzerinden yaptığı, “Rantı bulunca yalakalıkta sınır tanımamış. ‘Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin / Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!’ En fazla bir yıl daha yersiniz... Değişecek bu düzen, bitecek bu talan… Geliyor gelmekte olan…” açıklamanın ardından,  yazılı bir açıklama yaptı. Ertekin’den önceki CEO’nun milyonlarca lirayı zimmetine geçirdiğini hatırlatan Arık, “Aldığınız nefesten haberdar olanların holdingin içinin boşaldığından haberi var mı? Biz konuyu meclise taşıdık, kamunun haklarının peşine düştük. Sözcülüğünü yaptığın sahiplerin ne yaptı? Elbette bizimle yan yana olmazsın, biz suça ortak olmayız, biz kamunun menfaatlerinin yanında dururuz. Bu da sen ve senin gibileri rahatsız eder” dedi. 
Alptekin’in binlerce kişinin ekmek kapısı olan Kayseri’nin en büyük sanayi kuruluşunu kamu adına yönetmek yerine, Kayseri’nin göz bebeği sanayi kuruluşunu, kirli bir siyasete alet ettiğini belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Anlaşılan sahiplerinin gözüne girmek için karşı tarafa nasıl saldırdığını göstermek istemişsin. Ama o iş öyle olmaz.  Yüreğin yetiyorsa, sokağa çıkamayan sahiplerin adına değil kendi adına siyaset yap.
Eğer kamu adına görev yaptığını bilseydin, ucuz siyasete kalkışmaz,  kamunun kaynaklarını sahiplerine peşkeş çekmezsin. Unutma sen orada AKP’nin temsilcisi değil kamunun temsilcisin. Kamu kaynakları üzerinden sürdürdüğün saltanatın diyetini ödemek için yalakalıkta sınır tanımadığın gibi hadsizlikte de sınır tanımıyorsun. Ama halkın iktidarında sürdürdüğün saltanatın, kamu kaynaklarını üzerinden çektiğin peşkeşlerin hesabını senden soracağız. İşçinin alın terini, kamunun kaynaklarını FETÖ benzeri bir yapılanma içine giren TÜRGEV ve benzeri yapılara aktardığınızın hesabını soracağız. Neyi kaç liradan aldığının, alırken de satarken de kamunun menfaatlerini koruyup korumadığının hesabını soracağız. Kim gerçek kim paravan şirket üzerinden holdinge mal sattı bunun hesabını soracağız. Seni o gün önlerinde konuştuğun sahiplerin de kurtaramayacak, çünkü sahiplerinin de senin gibi peşkeş çektikleri kamu kaynaklarının hesabını veriyor olacak. Hiç meraklanma, geliyor gelmekte olan. Bitecek bu talan…”
Ertekin’in sosyal medyadan yaptığı açıklamalara da yanıt veren Arık, Ertekin’in kendini savunmaya kalkarken, asılda itiraf da bulunduğunu belirterek, “Evet söyledikleri doğru. Aradık, görüştük ve sonrasında, kendisinin de söylediği gibi, cep telefonumdan da aradım. Zahmet buyurup numaramı kaydetseydi, sonrasında aradığımda, kimin aradığını bilirdi. Kaldı ki, Kayseri’nin en önemli sanayi kuruluşunun temsilcisi olarak, Kayseri milletvekilinin numarasını bilmiyorsa bu da kendisinin ayıbıdır. Eğer o koltukta AKP’nin temsilcisi değil kamunun temsilcisi olarak bulunsaydı, böyle bir ayıba da imza atmazdı.” diye konuştu.