Kayseri'de erlerin vatani görev yolculuğu başlıyor!

2024 yılında askere giderek vatani görevini yerine getirecek olan erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince hazırlanan Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Kayseri'den vatani görevini yerine getirecek yedek subay/astsubay adayları ile erlerin heyecanla bekledikleri sınıflandırma sonuçları açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın “X” sosyal medya hesabından ‘Şubat/Mart ve Nisan 2024 döneminde silah altına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandığını' duyurdu.

Şubat/Mart ve Nisan 2024 döneminde silah altına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları dışarıdan müdahaleye kapalı yazılım vasıtasıyla, sınıflandırma kurulu huzurunda belirlendi.

Yükümlüler sevk belgesini sevk e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecek. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Asker alma Kanunu'nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edilecek.

MSB Sevk Tarihleri

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır.
Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1'inci Grup) 08 Şubat 2024
Er (2'nci Grup) 07 Mart 2024Er (3'üncü Grup) 18 Nisan 2024

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecek.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme