Kayseri'de erlerin vatani görev yolculuğu başlıyor!

2024 yılında askere giderek vatani görevini yerine getirecek olan erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince hazırlanan Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de erlerin vatani görev yolculuğu başlıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'den vatani görevini yerine getirecek yedek subay/astsubay adayları ile erlerin heyecanla bekledikleri sınıflandırma sonuçları açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın “X” sosyal medya hesabından ‘Şubat/Mart ve Nisan 2024 döneminde silah altına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandığını’ duyurdu.

Kayseri'den erlerin vatani görev yolculuğu başlıyor!

Şubat/Mart ve Nisan 2024 döneminde silah altına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları dışarıdan müdahaleye kapalı yazılım vasıtasıyla, sınıflandırma kurulu huzurunda belirlendi.

Yükümlüler sevk belgesini sevk e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecek. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Asker alma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edilecek.

Kayseri'den erlerin vatani görev yolculuğu başlıyor!

MSB Sevk Tarihleri 

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır.
Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) 08 Şubat 2024
Er (2’nci Grup) 07 Mart 2024Er (3’üncü Grup) 18 Nisan 2024

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecek.

Kayseri'den erlerin vatani görev yolculuğu başlıyor!