Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat uygulaması başladı

EPDK'nın akaryakıt istasyonlarındaki satışlarda aynı tür akaryakıt için tek fiyat kararı bugün itibarıyla uygulanmaya başladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat uygulaması başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Akaryakıt istasyonlarında daha iyi performans daha az yakıt tüketimi gibi vaatlerle farklı fiyatlarla tüketicilere sunulan farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerini artık tek fiyattan satışa sunulacak.

Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat uygulaması başladı

Bilindiği üzere; akaryakıt firmaları benzin ve motorini ultra force, power,, fuelsave, VMax, VPro gibi değişik adlar altında ve farklı fiyatlarla tüketiciye sunuyordu. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK)  farklılaştırılmış ürünlerin satışını yasaklayarak, bütün istasyonlarda tek bir motorin ve tek bir benzin satışı yapılmasını zorunlu kıldığını karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. EPDK'nın kararı doğrultusunda akaryakıt istasyonlarındaki satışlarda aynı tür akaryakıt için tek fiyat uygulanacak. Bu doğrultuda tabelalar da değişti. Tabelalarda fiyatlar, motorin ve kurşunsuz benzin 95 oktan olmak üzere iki fiyatta sabitlendi.