AK Partili vekil o işin peşini bırakmıyor

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri OSB için çok önemli olan o projenin peşini bırakmıyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

AK Partili vekil o işin peşini bırakmıyor

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi için büyük önem taşıyan Kayseri OSB ile Mersin Limanı arasında yapılacak olan tren hattı projesinin peşini bırakmıyor. Konuyu geçtiğimiz nisan ayında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ileten Milletvekili Çopuroğlu bu kez de proje için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın kapısını çaldı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Kayseri OSB'yi yakından ilgilendiren Kayseri OSB ile Mersin Limanı arasında yapılacak olan tren hattı talebini iletti.

Maliye Bakanı Şimşek'e de iletmişti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i de Nisan ayında ziyaret eden Milletvekili Çopuroğlu, konuyu Bakan Şimşek'e de iletmişti. Milletvekili Çopuroğlu, Bakan Şimşek ile yaptığı görüşmeyi de geçtiğimiz günlerde Olay Türk TV'de yayınlanan Sansürsüz programına telefon bağlantısıyla katılarak şu açıklamada bulunmuştu; "Bundan bir süre önce Ramazanı Şerif’in içerisinde programınıza konuk olarak geldiğimizde 21 Şubat'ta Sayın Bakanın Kayseri ziyaretlerinde ‘Benden OSB'den limana demir yolu isteyin. Bu ekonomiyi geliştirmek için ihracatı geliştirmek için şehre büyük katkı sağlayacak. Kim gelip isterse veririm’ dedi diye siz söyleyince biz de soluğu Sayın Bakanımızın yanında aldık. 

Sayın Bakanımız da Amerika seyahatinden dönüşünde bizi kabul etti. Birkaç şeyi konuştuktan sonra Kayseri ziyaretinizde OSB - liman demir yolu hattı meselesini gündeme getirmişsiniz ‘benden isterseniz, ben bu konuya sıcak bakarım. Tasavvuf tedbirleri dahi olsa bu konu onun kapsamına girmez’ diye söylemişsiniz diye ilettik. Sonrasında Ulaştırma Bakanıyla bu konuyu görüşeceğini gerekli desteği vereceğini söylemişti" dedi.