AK Partili vekil NATO'ya kafayı taktı!

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler 11 Temmuz 1995'de Bosna'da gerçekleşen katliamın yıldönümüne özel mesaj yayımladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

AK Partili vekil NATO'ya kafayı taktı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler 11 Temmuz 1995’de Bosna’da gerçekleşen katliamın yıldönümüne özel metin yayımladı. Böhürler yayımladığı metinde: '11 Temmuz 1995’de Avrupa’nın gözü önünde Bosna’da büyük bir katliam gerçekleştirildi.

Bu katliamın ortaya çıkması büyük bir mücadeleyle gerçekleşti. Mücadele edenlerin başında Omarska kampında yaşadıklarını Lahey’de anlatan Nusreta Sıvac geliyor. 

Bosnalı kadınlar mücadeleleri ile tecavüz ve cinsel köleleştirmenin insanlığa karşı işlenmiş savaş suçu olduğunu tüm dünyaya kabul ettirdi. 

AK Partili vekil NATO'ya kafayı taktı!

1995’den bu yana kayıplarını arayan anneler ise mücadeleye devam ediyorlar. Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasic 18 yıl sonra oğlunun sadece 2 kemiğini bulup gömdü. 

Bu mücadeleyi sürdüren kadınları temsil eden Medica Zenica Müdürü Sabiha Husic anlatılanların yaşananların çok az bir bölümü olduğunu söylüyor. 

Srebrenitsa kayıplarına rahmetle anarken, bu savaş suçunun uluslararası kamuoyu gündemine gelmesini sağlayan acılarını bağırlarına taş basarak yaşayan kadınları saygıyla yâd ediyorum.

AK Partili vekil NATO'ya kafayı taktı!

Diğer yandan Srebrenitsa katliamında NATO’nun sessiz kalmasının da büyük rolü olduğunu unutmamak gerekir.

Yine aynı şekilde Kosova’da Arnavutlar ile Sırplar arasındaki gerilimde NATO güçleri sessiz kaldı ve NATO Türkiye’den destek istedi. Bunun ardından askerimiz Kosova’ya ek takviye güç gönderdi.

Kısacası bölgede güven ve istikrar için Türkiye NATO için vazgeçilmez bir ülkedir. NATO, terörle mücadelesinde Türkiye’nin yanında yer almalıdır. 

Türkiye, gerek NATO gerekse de Avrupa ülkeleri arasından terörle uzun yıllardır en çok mücadele eden ülke konumundadır.

Bu vesileyle İsveç’ten Türkiye’nin haklı taleplerini yerine getirmesini ve teröristlere destek vermemesini bekliyoruz.' şeklinde ifadelere yer verdi.