Vali Çiçek açıkladı: İç Anadolu'nun en büyüğü olacak

'Kurtaramadığımız her bir kişi 10 kişiyi peşinden sürüklüyor' diyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, uyuşturucuyla mücadele konusunda İç Anadolu'nun en büyük rehabilitasyon merkezinin Kayseri'de kurulacağını açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde….

Vali Çiçek açıkladı: İç Anadolu'nun en büyüğü olacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı ve Sureti Alem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği işbirliği ile düzenlenecek olan 'Kayseri Valiliği Kültür Yolu, Soğanlı Vadisi ve Hürmetçi Sazlığı Yılkı Atları Uluslararası Fotoğraf Maratonu'nun tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, son dönemde kentteşikayetlere konu olan dilenciler ve kavşaklarda cam silen kişilerle ilgili de açıklamalarda bulundu. 122 dilenciye işlem yaptıklarını ve sıkı denetimlerle kavşaklarda cam silme bahanesiyle vatandaşları rahatsız edenlerle mücadeleyi güçlendirdiklerini ifade eden Vali Çiçek, “Kayseri’nin talep ve sitemlerini önemiyoruz” dedi. 
DEPREMDEN SONRA YÜZDE 36 AZALDI: 
Kayseri’deki asayiş olaylarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Çiçek, kentteki kamera sayısını 4 katına çıkardıklarını ifade etti. Özel mülklerinde kameralarla donatılması gerektiğini belirten Vali Çiçek, Kayseri’de hırsızlık için örgütlenen 7 çeteyi de çökerttiklerini  ve şahısların da cezaevinde olduğunu söyledi. 6 Şubat depremlerinden sonra insanların bağ evlerinde yaşamayı tercih ettiğini belirten Çiçek, emniyet güçlerinin çalışmalarının yanı sıra vatandaşların bu tercihlerinin de hırsızlık olaylarının düşmesine sebep olduğunu belirterek, 2023’ün ilk altı ayında hırsızlık olaylarında bir önceki yılın 6 aylık dönemine göre yüzde 36’lık bir düşüş yaşandığını ifade etti. 

Vali Çiçek açıkladı: İç Anadolu'nun en büyüğü olacak


İÇ ANADOLU'NUN EN BÜYÜGÜ OLACAK
 ‘Kökünü kurutacağız’ diyerek uyuşturucuyla mücadelede amansız bir mücadele başlatan ve bu konudaki çalışmalarıyla dikkat çeken Vali Çiçek, yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine oranla iki buçuk kat daha fazla uyuşturucu yakalandığını söyledi. Vali Çiçek’in yapımı konusunda yoğun çaba safettiği Rehabilitasyon Merkezi ile gelişmeler hakkında da bilgi verdi. Vali Çiçek, yapınına önümüzdeki günlerde başlayacak olan merkezin 40 yatak kapasiteli ve İç Anadolu’nun en büyük merkezi olacağını söyledi. “Kurtaramadığımız her bir kişi 10 kişiyi peşinden sürüklüyor” diyen Vali Çiçek,  rehabilitasyon merkezinin önemine vurgu yaparak, uyuşturucu kullanan kişilerin tedavi edilmemesi durumunda satıcı olarak başka kişileri de uyuşturucuya bulaştırdığını belirtti.