AK Partili eski Başkan'dan, 'Başkanlık sistemi' eleştirisi: Kişiye özel uygulamalar olmaması lazım!

Talas Belediyesi eski Başkanı Rıfat Yıldırım, Başkanlık sistemi ve seçim süreci ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Başkanlık sisteminin ülkeyi iki kutuplu hale dönüştürdüğünü ifade eden Yıldırım, 'İnsan fıtratına uygun mu değil mi...Kişiye özel uygulamalar olmaması lazım' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Partili eski Başkan'dan, 'Başkanlık sistemi' eleştirisi: Kişiye özel uygulamalar olmaması lazım!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediyesi eski Başkanı Rıfat Yıldırım, Başkanlık sistemi ve seçim süreci ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Başkanlık sisteminin ülkeyi iki kutuplu hale dönüştürdüğünü ifade eden Yıldırım, “Kişiye özel uygulamalar olmaması lazım” dedi.

Olay Türk TV’de Sansürsüz Ramazan Özel programına katılan Talas Belediyesi eski Başkanı Rıfat Yıldırım, Başkanlık sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE ÜLKE İKİ KUTUPLU HALE GELDİ
Başkanlık sisteminin ülkeyi iki kutuplu hale getirdiğini dile getiren Yıldırım, “Her işi cumhurbaşkanına yaptırıyoruz. Ben şahsen Cumhurbaşkanlığı sistemi için oy vermiş insanım, ama bazı gerçekleri seçim geçtikten sonra mutlaka konuşmak lazım” diye konuştu. 
“Kişiye ait uygulamalarla haklar verilip, alınmamalı noktasına gelmemiz lazım” diyen Yıldırım, şunları söyledi: Ülkenin Cumhurbaşkanı ülkenin Valisini atıyor, Büyükşehir belediye başkanını belirliyor. İl başkanını kim belirliyor, ara bürokrasi olarak gödüyorum. Siyaseti belirleyen Cumhurbaşkanı. Yerel yönetimi belirleyen cumhurbaşkanı, idari yönetimi belirleyen cumhurbaşkanı, ilçe bazlı da, emniyet müdürü ya da rektörler örmeğinde de olduğu gibi. Bu manada ilk dönemde uygulamalar yapıldı, bu uygulamalar neticesinde şu aksaklılar görüldü noktasında olunması lazım” dedi.
AK Partili eski Başkan'dan, 'Başkanlık sistemi' eleştirisi: Kişiye özel uygulamalar olmaması lazım!
AĞIR BEDELLER ÖDEYEBİLİRİZ
Cumhurbaşkanlığına kimin oturacağından çok, nasıl yönetileceğinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Aksi takdirde ciddi bedeller ödeyebiliriz” şeklinde konuştu. 
AK PARTİ TALAS BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI RIFAT YILDIRIM'IN KATILDIĞI SANSÜRSÜZ RAMAZAN ÖZEL PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
AK Partili eski Başkan'dan, 'Başkanlık sistemi' eleştirisi: Kişiye özel uygulamalar olmaması lazım!AK Partili eski Belediye Başkanı: Seçim ortada! Diğer iki adayın ikinci tura ömrü yok… HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN