AK Parti Milletvekili Nergis: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları şunu bilsin ki kimsenin kesesinden bir kuruş Suriyeliler için eksilmiş değil!

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çekmeye devam ediyor. Nergis, katıldığı bir televizyon programında yine çarpıcı açıklamalar yaptı. Suriyelilerle ilgili yapılan bazı eleştirilere tepki gösteren Nergis, 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları şunu bilsin ki kimsenin kesesinden bir kuruş Suriyeliler için eksilmiş değil' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Parti Milletvekili Nergis: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları şunu bilsin ki kimsenin kesesinden bir kuruş Suriyeliler için eksilmiş değil!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Katıldığı televizyon programında bazı sektörlerde vatandaşların çalışmadığı için Suriyelilere ihtiyacın olduğunu dile getiren AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “Bu konuda gerçekçi olmak, realiteyi görmek lazım” diye konuştu.  “Bunlar insan. Biz onları ateşte bırakamazdık. Din kardeşlerimiz olarak gördük. İnsani olanı yaptık” diyen Nergis, Suriyeliler’in gönderilmesine yönelik belli noktalarda atılması gereken bazı adımların da atıldığını ifade etti.

ÖYLE BİR ŞEY DE YOK! KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN
“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da şunu bilsin ki kimsenin kesesinden de bir kuruş Suriyeliler için eksilmiş değil” sözleriyle dikkat çeken AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “Öyle bir şey de yok. Kimse kendini kandırmasın.  ‘Suriyeliler olmasaydı ben daha iyi bir durumda olacaktım’ diye de algılamasın, düşünmesin” şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE’YE GELEN SURİYELİLERİ HEPSİ DE TÜRKİYE’NİN SIRTINA YÜK DEĞİL
Nergis, “Çünkü Türkiye’ye gelen Suriyelileri hepsi de Türkiye’nin sırtına yük değil.  Yani sermayesi ile gelen var, burada istihdam yaratan var, burada yatırım yapanlar da var. Nitekim burada bazı sektörlerde  de söylüyorlar yani Türk işçiler çalışmıyor. Mesela ayakkabı sektöründe. Yani bu tip bazı alanlarda da küçük esnafın bunlara ihtiyacı var. Bakın ben Uzunyayla’da  yabancılar olmasa bir tane çoban bulamıyor, hayvancılık yapanlar.  Kimse dağa çıkıp da koyun yaymıyor. Çobanlık yapmıyor. Peki, biz bu sektörü bitirelim mi?” dedi.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK ÇOBAN BULUNAMADIĞI İÇİN ÖLMÜŞTÜ. ŞİMDİ CANLANMAYA BAŞLADI
Küçükbaş hayvancılığın çoban bulunamadığı için öldüğünü, şimdilerde ise canlandığını savunan AK Partili Hülya vekil Nergis, “Küçükbaş hayvancılık geçmişte daha iyiydi, neden bitti ki? Çoban bulunamadığı için o sektör ölmüştü. Şimdi şimdi canlanmaya başladı. Bu sektörde çalışacak bir tane Türk bulamıyorsunuz.  Ne yapalım o zaman? O sektörü bitirelim mi? Suriyeliler gitsin, biz de o havyacılığı yapmayalım mı yani? İnsanlar biraz da realist düşünmek lazım,  gerçekçi olmak lazım. Bunlara ihtiyaç duyulan alanlar da var. Dolayısıyla çok yönlü düşünmek lazım” dedi.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞMAK İSTEMİYOR VATANDAŞLARIMIZ
Suriyelilere yönelik vatandaşların eleştiri ve tepkilerine yönelik soruya da yanıt veren Nergis, “Kimsenin kesinden 1 lira eksilmiyor” sözünü yineledi. Nergis, şunları söyledi: Asgari ücret artırıldı… Bize işçi talebiyle gelen vatandaşları özel sektöre yönlendiriyoruz, OSB’ye yönlendiriyoruz gitmiyorlar. Herkes kamuda istihdam istiyor. Asgari ücretle çalışmak istemiyor vatandaşlarımız. Büyük işletmeler, büyük fabrikalar, asgari ücretin üzerinde veren dışında diğer küçük işletmelerde kendi vatandaşlarımız çalışmıyorlar. Bir oto tamircisine gidip çalışmıyor, kapatsın mı? O da asgari ücretle Suriyeli çalıştırıyor” diye konuştu.

DÜNYANIN GELİŞEN EKONOMİLERİNDE MÜLTECİ VAR, KİMSE SINIRINI KAPATAMIYOR. TÜRKİYE’DE GELİŞEN, BÜYÜYEN EKONOMİYE SAHİP
Amerika ve Avrupa’da da mültecilerin olduğunu ve gelişen ekonomilerde mültecilere sınırların kapatılmadığını anlatan Nergis, “Amerika’da şu anda 64 milyon yanlış olmasın ciddi bir rakam mülteci var. Avrupa’da var, Almanya’da var, Fransa’da var. Dünyanın  büyüyen, gelişen ekonomilerinde mülteci var, maalesef yabancı var.  Kimse sınırını kapatamıyor. Bu dünyanın realitesi.  Türkiye’de gelişen, büyüyen bir ekonomiye sahip. Türkiye’ye bazı sektörlerde yabancı işçiye ihtiyaç var” dedi.

SURİYELİLER GİDERSE HERKES İŞ BULACAK DİYE BİR DURUM YOK
Açıklamalarında Suriyeliler giderse herkes iş bulacak diye bir durumun olmadığını söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis,  “Onlar giderse herkes işçi bulacak diye bir olay  yok. Bakın, Almanya Türkiye’den işçi ithal ediyor, havaalanında çalıştırmak için. Çünkü kendi  Almanları…Almanya her yıl 400 bin istihdamda açık veriyor. Nereden temin edecek, kendi içinde yok. Dışarıdan temin etmek zorunda. Dışarıdan işçi alıyor. İşte Romanya’dan alıyor, Ukrayna’dan alıyor, Türkiye’den alıyor. Bazı sektörlerde insanımız çalışmadığı için dışarıdan gelen insanlar var. Suriye krizi de olmasa yabancılar gelecekti. Çünkü bu bir ihtiyaç. Türkiye artık 70’lerin Türkiyesi değil. Özel sektör çok gelişti, birçok alanda açık ve ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.