AK Parti Milletvekili Nergis: 'Eğer Suriyeliler olmasaydı işimiz çok zordu' diyenler var!

'Türkiye mültecilerin bizzat cazibe merkezi' diyen AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis: Duyuyoruz, 'Eğer Suriyeliler olmasaydı işimiz çok zordu. Biz çalıştıracak eleman bulamazdık diyorlar.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Parti Milletvekili Nergis: 'Eğer Suriyeliler olmasaydı işimiz çok zordu' diyenler var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, katıldığı bir TV programında mültecilerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. “Türkiye tabii ki bu mültecilerin hem bizzat cazibe merkezi hem de bir uğrak yeri” diyen Nergis, “Demografik yapısı bizimle aynılar. Onları çok yabancıymış gibi de kabul edemeyiz, bizim din kardeşimiz” dedi.
Güneydeki illerin ciddi anlamda Suriyeli mülteci barındırdığını söyleyen AK Partili vekil Nergis, “Orda ciddi bir sıkıntı, kaos ortamı doğmadı” diye konuştu. Nergis, “Gelip istihdam yaratanlar var, gelip Türkiye’de çalışanlar var. Orta ölçekli, küçük ölçekli işletmelerde, ciddi anlamda Suriyeli iş bulabiliyor, çalışabiliyor. Nitekim işverenlerden duyuyoruz;  ‘eğer Suriyeliler olmasaydı işimiz çok zordu, biz çalıştıracak eleman bulamazdık diyorlar’ Bunu geniş kapsamlı, çok yönlü düşünmek lazım” sözleriyle de dikkat çekti.

AK Parti Milletvekili Nergis: 'Eğer Suriyeliler olmasaydı işimiz çok zordu' diyenler var!
“TÜRKİYE MÜLTECİLERİN HEM BİZZAT CAZİBE MERKEZİ”
Türkiye’nin coğrafyası bakımından geçiş bölgesi, köprü bir ülke konumunda olduğu söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “Türkiye tabii ki bu mültecilerin hem bizzat cazibe merkezi hem de bir uğrak yeri. Yani buradan geçenler var, buraya gelmek isteyenler var” dedi.
“DEMOGRAFİK YAPISI BİZİMLE AYNILAR, ÇOK YABANCIYMIŞ GİBİ DE KABUL EDEMEYİZ, BİZİM DİN KARDEŞİMİZ”
Bütün dünyada savaşların, açlığın, ciddi sıkıntıların olduğunu belirten  Nergis, bu nedenle bir göç hareketi olduğunu kaydetti. Nergis, “Bu hareket dolayısıyla Türkiye’yi de ilgilendiriyor. Suriye’de iç savaştan kaynaklı Eset’in zulmünden kaçanların bir kısmını kendimiz ülke olarak kabul ettik, Nitekim bir milyonu geri döndü, bir kısmı Avrupa’ya geçti. Bir kısmı Türkiye’de halen ikamet ediyor. Tarihe gittiğimizde Suriye ve Irak Osmanlı toprağıydı. Orda yaşayanların demografik yapısı bizimle aynılar. Orda da Türkler, Kürtler, Araplar yaşıyor. Bizim güney bölgemizde Türkler, Kürtler, Araplar, birlikte yaşıyor, akrabalık bağları var. İnsanı anlamda düşündüğümüzde bunlarla tarihsel akrabalığımız var. Halep’ten, İdlip’ten, Şam’dan gelip Çanakkale de savaşanlar var. Bunları da görmezden gelemeyiz. Çok yabancıymış gibi de kabul edemeyiz, bizim din kardeşimiz. Tabi uzun vadede bunların dönmesi üzerine program yapılarak, bunlar kabul edildi” şeklinde konuştu. 
“GÜNEYDEKİ İLLERİMİZ CİDDİ ANLAMDA SURİYELİ MÜLTECİ BARINDIRIYOR. ORDA CİDDİ BİR SIKINTI, KAOS ORTAMI DOĞMADI”
Terörün önlenmesi için, bölgede güvenli yaşam alanı oluşması için Türkiye’nin ciddi çalışmalar yaptığını dile getiren Nergis, “Türkiye, Suriye’den gelen mültecilerle alakalı insani anlamda çok ciddi bir fedakarlık yaptı, halkımızda ciddi bir fedakarlık yaptı. Güneydeki illerimizde de Gaziantep, Hatay, Kilis Kahramanmaraş’a baktığımız da ciddi anlamda Suriyeli mülteci barındırıyor. Orda ciddi bir sıkıntı, kaos ortamı doğmadı” dedi.
“EĞER SURİYELİLER OLMASAYDI İŞİMİZ ÇOK ZORDU, BİZ ÇALIŞTIRACAK ELEMAN BULAMAZDIK DİYORLAR”
Mültecilerle ilgili sermayesini getirip, istihdam yaratanların ve yine Türkiye’de çalışanların da olduğunu belirten AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “Sermayesini getirip, istihdam yaratanlar var, gelip Türkiye’de çalışanlar var. Orta ölçekli, küçük ölçekli işletmelerde, ciddi anlamda Suriyeli iş bulabiliyor, çalışabiliyor. Nitekim iş verenlerden duyuyoruz; ‘eğer  Suriyeliler olmasaydı işimiz çok zordu, biz çalıştıracak eleman bulamazdık diyorlar’ Bunu geniş kapsamlı, çok yönlü düşünmek lazım” diye konuştu. 
Diğer yandan Nergis, “Avrupa’da da, Türkiye ile kıyaslanmayacak kadar mülteci var. Bu sadece Türkiye’nin sorunu değil” ifadeleriyle de dikkat çekti.