AK Parti Milletvekili Çopuroğlu Meclis'te neye kızdı: Bu böyle biline

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Meclis'te konuştu. Çopuroğlu, kime ya da kimlere, ne için 'Devlet, millet topyekûn ayaktadır. Bu, böyle biline' ifadelerini sarf etti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

AK Parti Milletvekili Çopuroğlu Meclis'te neye kızdı: Bu böyle biline
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Meclis’te konuştu.  “7 Ekim 2023 tarihinden beri yaklaşık bir aydır Gazze’de İsrail’in yaptığı soykırım ve zulmü lanetleyerek sözlerime başlamak istiyorum” diyen Çopuroğlu, “Bugün dünya olarak büyük bir vahşete şahitlik etmekteyiz. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda çocuklar, masumlar, siviller hayatlarını kaybetmektedir. İsrail, hiçbir itiraz dinlememekte, uluslararası hukuku çiğnemekte ve insan haklarının tam karşısında tavırlar sergilemektedir. Çocuklar, masumlar ve sivillerin dışında artık, İsrail tarafından hastaneler de hedef alınmaktadır. Düzenlenen saldırılarla birlikte hastanede tedavi gören yaralılar, bebekler, yaşlılar da hayatlarını kaybetmektedir. Son olarak, Refah Sınır Kapısı’na doğru gitmekte olan ve yaralıları taşıyan ambulans kortejinin vurulması da tarihe yeni bir kara leke olarak geçmiştir. İsrail uluslararası camiadan da aldığı destekle yaptığı zulümleri artırmaktadır. Bu durumda masum Gazzeliler insanlığın gözü önünde can vermektedir. Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamaya göre, 7 Ekimden beri düzenlenen saldırılardan bugüne kadar Gazze’de 10 binden fazla kişinin katledildiği ortaya konulmuştur. İsrail’in bu kanlı saldırılarına, soykırıma varan katliamlarına karşı, sözde medeni dünya kör, sağır ve dilsizdir. Uluslararası camia üç maymunu oynamakta, ‘Görmedim. Duymadım Bilmiyorum’ demektedir, ancak buna rağmen tüm dünyada insanlar Filistin’in, Gazze’nin haklı davası lehinde ses çıkarmakta, bu seslerini yükseltmekte ve demokratik tepkisini güçlü bir şekilde ortaya koymaktadır; bu tepkinin en net ifadesi ise boykotlardır. Şu anda sosyal medya aracılığıyla başlayan kampanyalarla birlikte İsrail’in kanlı saldırılarını besleyen markalar, işler ve ürünler şiddetli bir şekilde boykot edilmektedir. İnsanlığın ortak vicdanının bir yansıması olan bu boykot süreci dalga dalga yayılmaktadır. Bu şuurla ortaya çıkan bu hareket ülkemizde de güçlü bir şekilde makes bulmuştur. Gençler başta olmak üzere, 7’den 70’e herkes soykırıma varan saldırılarda bulunan İsrail’in ürünlerini boykot etmektedir. Bu cümleden hareketle, muhalefet ısrarla ti’ye alsa da Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Şundan emin olunuz ki biz Filistin meselesinde, Gazze’de yaşananlar konusunda görünenlerden çok daha fazlasını yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz, sürdüreceğiz’ diye beyanatta bulunmuştur” dedi.

AK Parti Milletvekili Çopuroğlu Meclis'te neye kızdı: Bu böyle biline

DEVLET, MİLLET TOPYEKÛN AYAKTADIR
“Kamuoyuna yansımış olan İsrail’e desteğini açıklayan 2 firmanın ürün veya lisanslarının Bakanlıklarca kullanılıyor olmasına dair bilgilerin ilgili Bakanlık nezdinde karşılığı bulunmamaktadır” diyen Çopuroğlu,  konuyla ilgili de şu ifadeleri kullandı: İlgili Bakanlık ile söz konusu firmalar ya da ülkemizdeki yetkili satıcılarından herhangi biri ile ilgili Bakanlık arasında akdedilen bir sözleşme yoktur. E-Nabız, Merkezi Hekim Randevu Sistemi, Kimlik Paylaşımı Sistemi gibi en büyük sistemlerimizde dahi açık kaynak kodlu veri tabanı olarak anılan, isimlerini burada zikretmediğimiz ama bilinen 3 farklı veri tabanı kullanılmaktadır. Bu veri tabanlarının sahadaki sağlık testlerinde kullanıldığını biliyoruz, hatta bu sistemlerin bakım ve destek hizmetlerini gururla Türk mühendisleri vermektedir. Özetle, konuya hassasiyetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakı’mızın konuya yaklaşım tavrı ve tarzı ortadadır, buradan sonuç çıkarılmaya çalışılması beyhude bir çabadır. Tüm ülkemizin, vatandaşlarımızın, belediye ve iştiraklerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının konuya yaklaşımı herkes tarafından görülmektedir. Velhasılıkelam devlet, millet topyekûn ayaktadır. Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları olarak bizlerin hassasiyeti had safhada olup bu, su götürmez bir hakikattir. Bu, böyle biline.