AK Parti Milletvekili adayı: Soğan fiyatı düşecek! İsteyene de bol bol verebiliriz…

Ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mahmut Gürcan, 'patates, soğan' tartışmalarıyla ilgili konuştu. Gürcan, 'Soğan gelecek haftalarda 7,5 liraya kadar düşecek. İsteyene de bol bol verebiliriz.' dedi. Gürcan, ayrıca 'Ekonomik krizin' olmadığını yaşananların hayat pahalılığı olduğunu savundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Parti Milletvekili adayı: Soğan fiyatı düşecek! İsteyene de bol bol verebiliriz…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son günlerin en çok konuşulan konularının başında yer alan soğan ve patates fiyatları tartışılmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde soğan fiyatı bazı marketlerde 30 TL’ye kadar çıkmış vatandaş ı isyan ettirmişti Konu sürekli gündemdeki yerini korurken muhalefetten de tepkiler gecikmemişti. Tartışmaların halen devam ettiği patates, soğan fiyatları hakkında bir açıklamada Hazine ve Bakan Yardımcısı iken istifa eden ve Kayseri’den Milletvekili adayı olan Mahmut Gürcan’dan geldi. 

Gürcan, “Bir soğan fiyatı yüzünden bir patates fiyatı yüzünden vatandaşımızın ülkemizi satmayacağına eminim. Ben vatandaşımızın ferasetine güveniyorum.” dedi. 

SOĞAN 7 BUÇUK TL’YE DÜŞECEK
Sarız ziyareti sırasında esnafla arasında geçen diyalogu da anlatan Gürcan, “Soğan bugün 15 TL’ye satılıyordu Sarız’da markette. Esnaf, ‘Biz zam koymadık hala aynı fiyattan satıyoruz.’ dedi . Şimdi 30 TL’ye soğan yok zaten geçtiğimiz hafta Adana’da hasadı başladı. İlk Tufanlı soğanları 17 buçuk liraydı arkasından bir hafta yağmur yağdı o süreçte soğanları toplayamadılar ama şimdi soğan hasadı başladığında soğan gelecek haftalarda 7 buçuk liraya kadar düşecek. İsteyene de bol bol verebiliriz.” dedi. 

MUHALEFET SOĞANDAN MEDET UMUYOR
Gürcan, Türkiye’nin yerli ve milli aracı olan TOGG ile soğanı karşılaştırarak, “Soğan dediğin saksıda yetişiyor. Balkona saksıya da eksen yetişiyor. Ama bir TOGG aracı çok büyük bir emek ve zahmetle üretiliyor. Şimdi biz TOGG ile soğanı aynı kefeye koyamayız. Bir yanda TOGG’u üreten bir zihniyet var bir yanda soğandan medet uman bir muhalefet var. Soğanın fiyatından vatandaşımız belki etkilenmiş olabilir ama kardeşim üretiyoruz geliyor. Geçtiğimiz yıl 200 liralara 225 liralara kadar çıkan Ayçiçek yağı bugün 135 TL marketlerde. Hadi buyurun şimdi ne oldu, neden düştü? Neden o gün insanları panik yaptırdınız?” diye sordu.

EKONOMİK KRİZ DEĞİL HAYAT PAHALILIĞI
Türkiye’nin ekonomik kriz yaşamadığına da değinen Gürcan, “Türkiye bana göre bir ekonomik kriz değil bir hayat pahalılığı yaşadı 2021 yılının Kasım ayından sonra özellikle pandemi süreci ile beraber artan tedarik zincirinin kırılması, üretimlerin düşmesi düşünün yani bir pandemi süreci yaşadık dünyada iki yıl millet evinden çıkamadı, ülkesinden çıkamadı, Almanya’ya gidemediniz, İngiltere’ye gidemediniz, Çin hepten kapandı bütün tedarik zinciri kırıldı. O süreçte bütün dünya ki emtia fiyatlarında ciddi bir artış olmuştu o artışla beraberde o süreci yaşadık. Türkiye bir hayat pahalılığı yaşadı ve doların Türkiye’de arması ile beraber biz hayat pahalılığını iki misli yaşadık. Ama Türkiye’de bir kriz olmadı o süreçte dahi doların 18 buçuğa çıkması sonra 12’ye kadar düşmesi devam eden süreçte düzenli olarak artış olması sırasında dahi biz hiçbir zaman bir ekonomik kriz yaşamadık.” diye konuştu.