Adı da tadı da başka: Peta Böreği

Kahvaltı ve misafir sofralarınıza çok yakışacak tel tel dökünen Kayseri'nin enfes lezzetleri arasında yer alan bu böreği denemediyseniz bu tarif sizin için… İşte hem görüntüsü hem lezzeti ile kendine hayran bırakan peta böreği tarifi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Adı da tadı da başka: Peta Böreği
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Mutfağı denilince akla ilk gelen simgesel yiyecekler pastırma, sucuk ve mantı olmasına rağmen Kayseri daha nice lezzeti ile zengin kültürel mirasını mutfağına yansıtmıştır. Birbirinden enfes lezzetlerle süslenen Kayseri sofralarından damakları şenlendiren ismi bilinmese de lezzeti bilenen Peta böreği… Peki bu harika lezzet nasıl yapılı? İşte Kayseri Olay haber merkezi olarak derlediğimiz şahane lezzetin tarifi…

Malzemeler:
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı çörek otu
Yarım çay kaşığı tuz
İç Harcı
200 gram yağlı kıyma
1 adet domates
2 adet yeşil biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır?
Önce hamuru yoğurmakla başlıyoruz. Mayayı ılık suda eritip 1 yumurta, un, tuz, süt ve zeytinyağı ile güzelce yoğuruyoruz. Hamuru iki beze yapıp dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlenirken iç harcı hazırlamaya başlayabiliriz. İç harcı için önce kıymaları yağda kavuruyoruz. Ardından kıymanın içine salça ilave ediyoruz. Kavrulan kıymaya ince kıyılmış domates ve yeşil biberi ilave edip beş dakika daha kavurup. tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırıyoruz. Geniş bir tabağa aldığımız iç harcı soğutuyoruz. Hamurumuzu yuvarlak açıp içine soğumuş harcı yayıyoruz. Açtığınız diğer hamuru üzerine kapatıp kenarlarını kıvırıyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp çörek otu serpiyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine koyup 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip dilimleyerek servis ediyoruz. Tarifi bizden yapması sizden. Afiyet olsun.