'Adaletsiz bir seçim süreci' diyen Karaoğlu, siyasetle ilgili kararını verdi!

CHP'den Milletvekili aday adayı olan aynı zamanda KİGDER Başkanlığı görevini de yürüten Dr Sema Karaoğlu, seçimlerinde ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Seçimlerin adil ve eşit koşullarda yapılmadığını belirten Karaoğlu, 'Devletin, kamunun ve medyanın tüm olanakları Recep Tayyip Erdoğan lehine kullanıldı. Bu sebeple bunca silaha karşı göğsünü siper etmiş Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmiş , yenilmiş ama ezilmemiştir' diye konuştu.

'Adaletsiz bir seçim süreci'  diyen Karaoğlu, siyasetle ilgili kararını verdi!

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) son seçimlerde Milletvekili aday adayı olan Dr Sema Karaoğlu, seçim süreci ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Karaoğlu, aynı zamanda siyasete devam edip, etmeyeceği konusuna da açıklık getirdi.
Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği’nin de  (KİGDER) Başkanı olan Dr. Sema Karaoğlu, seçimlerin adaletsiz ve eşit olmayan koşullarda gerçekleştiğine dikkat çekti. 

“BUNCA SİLAHA KARŞI GÖĞSÜNÜ SİPER ETMİŞ KEMAL KILIÇDAROĞLU SEÇİMİ KAYBETMİŞ, YENİLMİŞ AMA EZİLMEMİŞTİR”
“Seçimin ardından” başlıklı bir yazı kaleme alan Karaoğlu, “28 Mayıs 2023 te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tur sonuçların Recep Tayyip Erdoğan % 52,16 , Kemal Kılıçdaroğlu % 47,84. Sonuçlar vatana millete hayırlı olsun.  Seçime iki adayın eşit koşullarda yarıştığını söyleyecek kadar ülkesini tanımayan gündemi bilmeyen var mı bilmiyorum. Olmadığını düşünüyorum o sebeple eşit bir yarış değildi. Devletin, kamunun ve medyanın tüm olanakları Recep Tayyip Erdoğan lehine kullanıldı. Bu sebeple bunca silaha karşı göğsünü siper etmiş Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmiş, yenilmiş ama ezilmemiştir” ifadelerini kullandı. 

CHP İÇİN ALINAN SONUÇLAR ORTAYA ÇIKAN BAŞARI GÖZ ARDI EDİLEMEZ
“Alınan oy oranları CHP için azımsanmayacak düzeydedir.  En son 1977 seçimlerinde % 41,7 oy oranını yakalamış CHP için alınan sonuçlar ortaya çıkan başarı göz ardı edilemez” diyen Karaoğlu, “Biliyorum CHP seçmeni yorgun , üzgün, kırgın kızgın olanlar da var aralarında . Eğer matematiksel olarak bu seçim kazanılsa idi Kemal Kılıçdaroğlu tüm başarıyı sahiplenecekti o zaman bu sonucu da sahiplenmeli diyenler var. Elbette parti kurmayları aralarında mutlaka alınan sonuçları irdelemeli her iki kişiden birinin bu iktidara muhalif olduğu seçmenini tatmin edici açıklamalar yapmalı, değişmesi gereken kişi ve yapıları hızla değiştirmeli seçmenini sahipsiz bırakmamalıdır. Seçim öncesi muhalefete muhalefet etmeyen muhalif seçmene mutlaka tatmin edici cevaplar verilmeli hızla eyleme geçilmelidir.  Bana göre unutulmaması gereken en önemli konu ise oy arttırma çabaları sürerken, muhalefette konsolide olmuş bu % 48’e sahip çıkmak, motive etmek o oyları kemikleştirmektir” dedi.

SAKIN KÖŞENİZE ÇEKİLMEYİN
Vatandaşlara da seslenen Karaoğlu, “İktidara muhalif olan, yani milletimizin yarısı, matematiksel olarak seçimi kaybetmiş olmak nedeni ile sakın köşenize çekilmeyin” diye konuştu.  Karaoğlu, “Gücünüzün farkında olun. ‘Başkalarıyla mutlu hayat ancak adil kurumlar varsa mümkündür diyor’ Paul Ricoeur. Kendi hayatına çekilmek, kendini toplumsal olayların akışına teslim etmek sana mutluluk getirmez, çünkü kurumsal adaletin olmadığı yerde mutluluk da yoktur. Mutluluk içinde yaşanan bireysel bir ruh haline indirgenemez” şeklinde konuştu. 
İŞTE KARAOĞLU’NUN SİYASET KARARI!
Diğer yandan Karaoğlu, siyasete devam edeceğini de vurguladı. Karaoğlu, “O halde birlikte sevgi dilini inşa ederek hep birlikte yaşantımıza yön veren siyasetin içinde olmaya devam” dedi.