600 bin nüfuslu Melikgazi'nin hayalet mahallesi! Sadece 115 kişi yaşıyor
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından son yayınlanan verilere göre Kayseri'nin nüfusu 1 milyon 458 bin 991'e yükseldi. Şehrin en kalabalık ilçesi olan Melikgazi'de ise nüfus 600 bine yaklaşırken sadece 115 kişinin yaşadığı mahalle dikkat çekti.
Kayseri’de 2025 yılı verilerine göre nüfus 1 milyon 458 bin 991’e kadar yükseldi. 16 ilçede en kalabalık olan yerin de Melikgazi olduğu belirlenirken nüfusunun 600 bine yaklaşarak 593 bin 262’ye yükseldi. Kayserililerin 3’te birinin yaşadığı yer olan Melikgazi’de ise sadece 115 kişinin yaşadığı Vekse Mahallesi vatandaşlar tarafından merak edildi.
Kayseri’nin en kalabalık ilçesi
Merkez ilçelerden olan Melikgazi’de nüfusu ile birçok şehri geride bırakırken, Kayseri’nin de en kalabalığı olarak dikkat çekiyor. Melikgazi’nin en kalabalık mahallesi Gesi Fatih olarak belirlenirken nüfusunun 32 bin 56 olarak kaydedildi, diğer yandan ise en az kişinin yaşadığı mahalle de Vekse olarak belirlendi.
Melikgazi’nin en az nüfuslu mahallesi
Melikgazi’nin en az nüfuslu mahallesi olan Vekse’de Kayseri Büyükşehir Belediyesi resmi sitesinden alınan bilgilere göre sadece 115 kişi yaşıyor. Geçtiğimiz yılın verilerine bakıldığında Vekse Mahallesi’nde nüfusun 129 olduğu görülürken 14 kişilik azalma ile 115’e düştüğü görüldü.
Vekse Mahallesi
Koramaz Vadisi’nin Dimitre’den bir sonraki durağı 2,5 kilometre batıda bulunan ve tüm bu vadinin en ufak köyü olarak dikkat çeken Vekse’nin tarihinin yüzlerce yıllık olduğu tahmin ediliyor. Vekse Mahallesi’nde evlerin altında bulunan yeraltı şehri de bunun bir ispatı olarak dikkat çekerken zamanla azalan iş imkanları ve yaşayanların göçü ile nüfusu giderek azaldı.

