5 tonluk kazanda hazırlandı, binler tattı, rekor kırıldı

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle farklı bir etkinliğe imza atarak, 5 tonluk kazanda hazırlanan 1 ton mantıyı dağıtarak rekorlar kitabına girdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
5 tonluk kazanda hazırlandı, binler tattı, rekor kırıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir yanda Cumhuriyetin 100. yılı diğer yanda Gastronomi Günleri olunca Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası farklı bir etkinliğe imza atarak rekorlar kitabına girdi. 1 ton Kayseri Mantısı, 2,5 ton su 5 tonluk dev kazanda pişirilerek, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne akın eden binlerce Kayserili’ye ikram edildi.

5 tonluk kazanda hazırlandı, binler tattı, rekor kırıldı.

Olay Mikrofonlarına konuşan Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, “Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılındayız. Yüzüncü yılına yakışır. Biz de Kayseri Lokantacılar Pastacılar Odası olarak bir rekor denemesi yapalım dedik. Onu da az önce yaptık inşallah.

5 tonluk kazanda hazırlandı, binler tattı, rekor kırıldı.

Bir ton mantıyı bir kazanda pişirerek tüm halkımıza da ikram ediyoruz. Bu halkımızın da teveccühü var. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nin de böyle açılış olması, böyle bir alanın olması ve Kayseri Gastronomi Günlerinde burada gerçekleştirelim dedik. Bu gastronomide bizler de yer almak istedik. Belediyemiz, valiliğimiz, üniversitelerimizle iş birliği içerisinde bu etkinliği düzenledik. Bu etkinlikte de bir ton mantıyı bir kazanda pişirerek dünya rekoru kırdık. Bu rekor tüm Kayseri'ye hayırlı olsun” diye konuştu.