4.4 büyüklüğündeki deprem için uzmanından açıklama

Kahramanmaraş Elbistan İlçesi Özbek mahallesinde meydana gelen deprem ile ilgili Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen açıklamada bulunarak, 'fay tanımsız bölgede tetiklenmiş deprem olmuştur' dedi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

4.4 büyüklüğündeki deprem için uzmanından açıklama

Kayseri’nin komşusu Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde AFAD’dan alınan bilgilere göre saat 11:26:04’da 7 km derinlikte 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise deprem 4.7 büyüklüğünde 1.3 km derinlikte Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi Binboğa mevkii olarak vermişti daha sonra ise bilgileri revize ederek Kahramanmaraş Elbistan ilçesi Özbek mevkii 5 km derinlik olarak açıkladı.

4.4 büyüklüğündeki deprem için uzmanından açıklama

Kahramanmaraş Elbistan İlçesi Özbek mahallesinde meydana gelen deprem ile ilgili Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak, “Kahramanmaraş Elbistan ilçesi Özbek Mahallesi'nde 4.7 Mw büyüklüğünde fay tanımsız bölgede tetiklenmiş deprem olmuştur. Geçmiş olsun” dedi.