3 yılda 100 bin kişiye hizmet verdi!

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü nedeniyle bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çölyak hastaları için glütensiz ürünler sundukları tesislerde 3 yılda 100 bin kişiye hizmet verdiklerini duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde...

3 yılda 100 bin kişiye hizmet verdi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nü kutladı. Sosyal medya hebasında bir video paylaşan Büyükkılıç, Çölyak hastalarını için glütensiz ürünler sundukları tesislerde 3 yılda 100 bin kişiye hizmet verdiklerini ifade etti. Başkan Büyükkılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘Glütensiz Üret, Sağlıklı Tüket” dedik ve yemekten tatlıya, aperatif yiyeceklerden, ekmeğe kadar tüm ürünleri çölyak rahatsızlığı olan ve glütensiz beslenmeyi tercih eden hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. 
3️ Yılda 100.000 vatandaşımıza uzman kadromuzla hizmet verdik. 
Biz her zaman sizin yanınızdayız…
9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kutlu olsun’

Çölyak hastalığı: Bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus (tüysü oluşumlar) denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığıdır.