'Türkiye'de her 150 kişiden birinde görülüyor' O hastalık Meclis gündeminde

AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, TBMM'de yaptığı konuşmada 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Türkiye'de her 150 kişiden birinde görülüyor' O hastalık Meclis gündeminde
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 

Çölyaklı hastalar için Kayseri’de güzel şeyler olduğunu söyleyen Milletvekili Özsoy, Kayseri’de yapılan projeleri anlattı. Özsoy, “Bugün 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü. Çölyak hastalarımız için Kayseri’de güzel şeyler oluyor. Kayseri Büyükşehir Belediyemiz 2021 yılının dokuzuncu ayında açmış olduğu Glütensiz Kafe ile şehrimizde bulunan 6 bin civarında çölyaklı vatandaşa pek çok gıda ürünüyle hizmet etmeyi sürdürüyor.

'Türkiye'de her 150 kişiden birinde görülüyor' O hastalık Meclis gündeminde

Türkiye'de her 150 kişiden 1’inde görülen bu hastalık Kayseri Kocasinan Belediyesinin de fark doğuran projelerinden birine konu oldu. Devletin bir eli olan Kocasinan Belediyesi çölyak hassasiyeti olan ve ihtiyaç sahibi görülen yüzlerce aileye ulaşılması güç, alınması oldukça maliyetli ürünlerden oluşan gıda paketlerini her ay düzenli olarak teslim ediyor. Ayrıca, Kocasinan Belediyemiz glütensiz Kayseri mutfağıyla da çölyaklı hastalarımıza hizmet etmeye devam ediyor. Kayseri'de ve özelde Kocasinan'da yaşamanın ayrıcalık olduğunu Kocasinan Belediyesi aracılığıyla bir kez daha tüm vatandaşlarımıza hayatın her alanında desteğimizin devam edeceğini belirtiyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç'a ve Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum.” dedi.