19 Mayıs tatilinde Kayserililer oraya akın etti!

Kayseri'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tatilinde şehrin gürültüsünden kaçmak isteyen vatandaşlar, o bölgeye akın etti.

19 Mayıs tatilinde Kayserililer oraya akın etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram’ında bir günlük tatilde şehrin gürültüsünden kaçmak isteyen vatandaşlar, Talas Belediyesi tarafından yaptırılan Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı’na akın etti. Vatandaşların yoğun ilgisi sebebiyle mesire yolunda zaman zaman trafik yoğunluğu da yaşandı.

Talas Belediyesi, Zincidere Mahallesi’nde 55 bin metrekarelik alanda atıl durumdaki sulama göledini 30 milyon TL’ye yenileyerek vatandaşların doğanın içerisinde rahat bir nefes alabileceği, ailecek gezebileceği, vakit geçirebileceği 100. Yıl Mesire Alanı’na çevirdi.
Şehrin gürültüsünden uzak, temiz, doğal havası ile adeta Karadeniz’i andıran alan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Kayserili birçok vatandaş hafta sonunu doğayla iç içe geçirmek için Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı’na koştu.

Böyle güzel bir mekanı Kayseri’ye kazandırdıkları için Talas Belediyesine teşekkür eden Celal Murat, mesire alanının vatandaşların aileleri ile vakit geçirebilmeleri için güzel bir yer olduğunu söyleyerek, “Burası ailecek gezip stres atabileceğimiz bir yer olmuş. Önceden çok bakımsız bir haldeydi, belediye tarafından topluma kazandırılması son derece fevkalade. Diğer belediyelerimize de örnek olmasını istiyorum, çünkü Sarımsaklı mesire alanında da yenileme çalışması olmasını istiyoruz” dedi.
Alanı sevdiğini kaydeden bir diğer vatandaşta, “Kayseri halkı için gezilip görülecek bir yer. Hoşumuza gitti. Buranın eksisini göremedik ama artısı var” şeklinde konuştu.