1000 m2 tarla ihaleyle satılacak! Kayseri-Malatya yoluna yaklaşık 160 metre uzaklıkta

Kayseri merkezine yaklaşık 25 km mesafede bulun tarla 9 Ocak 2024 tarihinde ihaleyle satılacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

1000 m2 tarla ihaleyle satılacak! Kayseri-Malatya yoluna yaklaşık 160 metre uzaklıkta

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Talas’ın Mengücek Mahallesi’nde ihaleyle tarla satacak. Müdürlük, 1000.17 m2 yüzölçümündeki tarlayı 9 Ocak 2024 tarihinde yapacakları ihaleyle satacak. Tarlanın artırmaya esas rayiç bedeli ise 350.000.00 TL, tarlanın yeri ise şehir merkezinin güneydoğu bölümünde konumlu olup şehir merkezine yaklaşık 25 km mesafede bulunmaktadır. 
Taşınmaz Mengücek Caddesi üzerinde olup, Kayseri-Malatya yoluna yaklaşık 160 metredir. Taşınmaza yakın konumda ise Vengicek Han Cami ve benzinlik bulunmaktadır.

1000 m2 tarla ihaleyle satılacak! Kayseri-Malatya yoluna yaklaşık 160 metre uzaklıkta

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün ihaleyle satacağı tarla ilanının ilan.gov.tr adresindeki detayları şu şekilde: 
“Tapu Kaydı: Kayseri İli, Talas İlçesi, Mengücek Mahallesi, 2987 Ada, 1 Parsel, Tarla nitelikli, tam hisseli, 1000,17 m2 yüzölçümlü taşınmaz.
Gayrimenkul Adresi ve Yakın Çevresinde Yapılaşma Bilgileri: Değerleme konusu taşınmaz Kayseri İli, Talas İlçesi, Mengücek Mahallesi, 2987 Ada, 1 nolu Parsel adresinde bulunmaktadır. Söz konusu taşınmaz şehir merkezinin güneydoğu bölümünde konumlu olup şehir merkezine yaklaşık 25 km mesafede bulunmaktadır. Mengücek mahallesi, Kayseri İli, Talas ilçesi sınırları içerisinde, bölgenin gelişmeye devam etmekte olan mahallelerinden biridir. Taşınmaz Mengücek Caddesi üzerinde olup, Kayseri-Malatya yoluna yaklaşık 160 metredir. Değerleme konusu taşınmaza ulaşım özel araçlarla sağlanmaktadır. Bölgede benzer nitelikte tarlalar bulunmaktadır. Taşınmaza yakın konumda Vengicek Han Cami ve benzinlik bulunmaktadır. Mevkie ulaşım kolaydır.
İmar Durumu: Değerleme konusu Kayseri İli, Talas İlçesi, Mengücek Mahallesi, 2987 Ada, 1 nolu Parsel adresinde yer alan tarla nitelikli taşınmazdır.
Talas Belediyesi İmar Müdürlüğünden alınan imar durum belgesine göre konu taşınmaz yaklaşık 390 m2 si mera alanında, yaklaşık 610m2 si tarım alanında kalmaktadır.
Önemli Özellikleri  : Ekspertize konu taşınmaz; tarla vasfında olup yüzölçümü 1000,17 m2’dir. Ekspertiz konusu taşınmaz topoğrafik olarak düz arazi yapısına sahiptir. Taşınmaz geometrik olarak amorf şekle sahiptir. Taşınmaz imar planında yaklaşık 390 m2 si mera alanında, yaklaşık 610 m2 si tarım alanında kalmaktadır. Mahallinde yapılan incelemede sulu tarım yapıldığı, kendine ait su kuyusu bulunmadığı, etrafı çevrili olmadığı, üzerinde ekili-dikili ürün olmadığı tespit edilmiştir. Batı cepheden, yaklaşık 48 m kadastro yoluna cephesi bulunmaktadır.
İhalenin Yapılacağı Yer Gün Ve Saat: Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü1. Kat konferans salonu 
1.satış tarihi : 09.01.2024 tarih ve saat, 09:00- 09:05 arasında
2.satış tarihi : 16.01.2024 tarih ve saat, 09:00- 09:05 arasında
5-Gayrimenkullerin artırmaya esas rayic bedeli:
350.000,00.-TL. (ÜçyüzellibinTürklirası)’dır.        Teminat: 26.250,00.-TL
Satış Şartları : 1-Birinci arttırma tayin edilen zamanda gayrimenkul üç defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek bedel  rayiç değerin % 75’i + takip masraflarını, ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla  en çok arttırana ihale edilir. Artırılan bedel bu miktarı bulmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla ikinci arttırma yapılacaktır. İkinci artırmada rayiç bedelin %50 + takip masraflarını ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Şu kadarki; birinci arttırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci artırmada 6183 Sayılı Yasanın 94.maddesi gereğince birinci artırmadaki şartlar aranacaktır.
2- Arttırmaya iştirak edeceklerin taşınmazın arttırmaya esas rayiç bedelinin %7.5 olan veya pey akçesinin 6183 sayılı kanunun 10. maddesinin 1 ila 4. fıkrasında belirtildiği şekilde nakden veya süresiz kesin banka teminat mektubu, hazine tahvil ve bonosu, Hükümetçe belli edilecek Milli Esham ve tahvilat olarak Müdürlüğümüze satıştan önce vermeleri zorunludur. Veya Satışa iştirak edecekler teminatlarını Halk Bankası, Vakıflar Bankası veya Ziraat Bankası’na, Müdürlüğümüz adına MOSİP ONLİNE TAHSİLATLAR “geçici teminat” menüsünden, şahıssa T.C. Kimlik Numarası, şirketse Vergi Numarasını, satış dosya numarası belirterek yatırmaları ve banka dekontu satıştan en az yarım saat önce İcra Satış Servisi’ne getirmeleri gerekmektedir.
3- Satış peşin para ile yapılacak olup, Alıcı isteğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.
4- Resmi ihale pulu, damga vergisi, tapu alım satım harcı ve masrafları, tellaliye resmi, KDV %.10 ve gayrimenkul teslim ve tahliye masrafı alıcıya aittir.
5-Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ihale bedelinden ödenecektir.                                   
6- Pey ipotekli borç göz önüne alınmadan sürülür. Ancak gayrimenkul rehin suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilmez. Satış bedelinden tercihen ödenir. Müeccel olup alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendisinden tahsil olunur.
7- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususu ile faiz ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgelerle 15 gün içinde Müdürlüğümüz   Satış Servisine bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
8-  Gayrimenkulün kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içinde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde ihale kararı 97. Madde gereği feshedilir. Gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile artırmaya çıkarılır. Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zarardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi (faiz % 5 ten hesaplanır.) ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonraki bakiyesi 6183 sayılı A.A.T.U.H. kanun hükmüne göre, Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Melikgazi Sosyal Güvenlik Merkezince tahsil olunur.
9- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği Kayseri Sosyal Güvenlik İl Melikgazi Sosyal Güvenlik Merkezi İcra Satış Servisinde açık olup, masrafı verildiğinde bir örneği gönderilebilir.
10- Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları bilgi almak isteyenlerin 2023/39 sayılı dosyasından Müdürlüğümüz İcra Satış servisine başvurmaları ilan olunur.
11-Satış İlan ve şartnamesinde dizgi, baskı ve yazım hatası olması halinde ihale anındaki açıklamalar esas alınır.
12- Satışa iştirak edecekler yanlarında resmi dairelerce kabul edilebilir kimlik belgesi ve katılımın tüzel kişiler adına olması halinde yetki belgesi ibraz edeceklerdir:
Ayrıca satış ilanı ilgililerin adreslerine gönderilmiş olup, adreslerde tebliğ yapılamaması veya ilgililerin adreslerinin bilinmemesi halleri için de iş bu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı İlan olunur.”

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün ilanı için TIKLAYINIZ