Ziraat Mühendisleri Odası'nda seçim heyecanı

Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi yeni yönetimini seçmek için sandığa gidiyor. Olay'ı ziyaret eden Meslekte Birlik Grubu üyeleri Başkan Adayı Ziraat Mühendisi Mehmet Kalem, 'Atama ve talimatla değil meslektaşlarımızın özgür ve hür iradesine dayanarak ve seçimle gelen bir oda yönetimi olsun' diyerek aday olduklarını açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ziraat Mühendisleri Odası'nda seçim heyecanı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yarın yapılacak (10 Aralık 2023 Pazar günü) Ziraat Mühendisleri Odası Şube genel kurulu öncesi Ziraat Mühendisi Mehmet Kalem başkanlığındaki Meslekte Birlik Grubu Olay’ı ziyaret ederek, neden aday oldukları ve neler yapacakları konusunda açıklamalarda bulundu. Gençliğin dinamizmi ile meslek büyüklerinin deneyimlerini buluşturduklarını ifade eden Kalem, “Uzun yıllar oda yönetiminde görev yapan arkadaşlarımızın çalışma hayatlarında görev ve sorumluluklarının çok fazla olması, kamu görevi yapması, özel sektörde de olsa yoğun işleri ve mesaileri nedeniyle odamıza fazla vakit ayıramadıkları için biz genç, dinamik, tecrübeli, mesleğinde doruğa ulaşmış, odaya vakit ayırabilecek bir ekiple, Meslekte Birlik Grubu olarak o da yönetimine talip olduk.” dedi. 
Tecrübeli ve dinamik bir ekip olduklarını ifade eden Kalem açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz oda yönetimine talip olurken şu düsturla yola çıktık:Tecrübeli fakat dinamik bir ekip kuracağız dedik. Konuşan fakat her kurumla barışık bir ekip olacağız dedik. Koşan ancak yorulmayan bir ekip olacağız dedik. Meslektaşlarının sorunlarını dile getiren ancak bu sorunları dile getirirken hiçbir kurumla, kuruluşla, devletiyle ve milletiyle sorun yaşamayan sorun çıkarmayan tam tersine çözüm üreten bir ekip olacağız dedik. Atama ve talimatla değil meslektaşlarımızın özgür ve hür iradesine dayanarak ve seçimle gelen bir oda yönetimi olsun dedik. Dolayısıyla grubumuz güçlü sesli üreten özellikle başta Kayseri tarımını ve ülke tarımını sorunlarını konuşan, çözümleri dile getiren, çözüm üreten bir ekip olmak için bir araya geldik. Tüm ziraat mühendislerinin başta ücret, özlük hakları, toplumsal saygınlığı, mesleki itibarları konularında mesleğimize karşı uygulanan tehdit, şiddet ve özellikle son yıllarda hem tarımın hem de ziraat mühendislerinin yok sayıldığı bir dönemde ziraat mühendislerinin ve tarımın var olduğunu, bu ülkenin vazgeçilmezleri olduğunu ifade etmek için yola çıktık. İnşallah yolumuzda güçlü kadromuzla yoğun bir destekle Yahyalı'dan Sarız'a, Pınarbaşı'ndan Sarıoğlan'a, Yeşilhisar'dan Develi'ye tüm meslektaşlarımızla, özellikle bayi arkadaşlarımızla, il müdürlüğünde çalışan seçkin, kıymetli meslektaşlarımızla, genç meslektaşlarımız tecrübeli ağabeylerimizle, meslekteki duayen arkadaşlarımızla önce Kayseri Ziraat Mühendisleri Odası'nın Kayseri'de varlığını tanınırlığını ve bilinirliğini artıracak; Kayseri'yi Kayseri Ziraat Mühendisleri Odası'nı Kayseri tarımını Ankara Türkiye'de de temsil edeceğiz.”