Zamantı'nın suyunu 3 ilçenin tarım arazisine taşıyacak

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın DSİ Genel Müdürlüğü, tarım arazilerinin sulanması, içme suyu temini ve taşkın risklerinin önlenmesi gibi konularda yoğun çalışmalar yürütüyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Zamantı'nın suyunu 3 ilçenin tarım arazisine taşıyacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulama tekniklerini yaygınlaştırmak, tarım arazilerinden en yüksek verimi elde etmek için toplulaştırma çalışmalarını sürdürmek, sağlıklı içme suyu sağlamak ve taşkın risklerine karşı yerleşim yerlerini ve tarım arazilerini korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla her bir damla suya önem veriyor.

Zamantı'nın suyunu 3 ilçenin tarım arazisine taşıyacak

Son dönemde Kayseri ve ilçelerinde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine önemli katkı sağlıyor. Özellikle Kayseri ili Develi Ovası'nın batı ucunda, Yeşilhisar ilçesi sınırları içinde bulunan 177 bin 800 dekarlık tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak olan "Kayseri Develi Ovası Sol Sahil Sulamaları Ana İletim Hattı Sulaması" projesi hızla ilerliyor.

Zamantı'nın suyunu 3 ilçenin tarım arazisine taşıyacak

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin devam ettiğini ve tamamlandığında Kayseri'deki 177 bin 800 dekarlık tarım arazisinin modern basınçlı borulu sistemle sulanacağını belirtti. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta şu açıklamada bulundu; “Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Kayseri ilinde bulunan 177 bin 800 dekarlık tarım arazisinde modern yöntemlerle basınçlı borulu sistem ile sulama yapılacaktır. İş kapsamında bugüne kadar 18.300 metre boru döşenmiş olup, 2024 yılında kalan boruların döşenmesi ve sanat yapılarının inşa edilmesiyle, işin tamamlanması hedeflenmektedir. Projenin tamamlanması ile birlikte, bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacaktır.” dedi.

Zamantı'nın suyunu 3 ilçenin tarım arazisine taşıyacak

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki tarım ürün çeşitliliğinin artacağı ve tarıma dayalı sanayinin gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik açıdan gelişimine katkı sağlanacağı öngörülüyor.

Kayseri Develi Ovası Sol Sahil Sulamaları Ana İletim Hattı projesi kapsamında, Zamantı Irmağı'nın su kaynağını Develi Ovası'na, Yeşilhisar ve İncesu ilçelerindeki tarım arazilerine taşıyan 27.661 metre uzunluğundaki ana iletim hattı ile üzerindeki sanat yapılarının inşa edilmesi yer alıyor. Ana boru hattında 2.860 mm ve 2.540 mm çapındaki çelik boruların 18.300 metrelik kısmının imalatı tamamlanmış durumda ve çalışmaların hızlandırılmasıyla 2024 yılı sonuna kadar ana iletim hattı işinin tamamlanması hedefleniyor.

Zamantı'nın suyunu 3 ilçenin tarım arazisine taşıyacak