Zam geliyor!

Kayserili dizel araç sahiplerini de yakından ilgilendiren motorin fiyatlarına zam geliyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Zam geliyor!

Dünya genelinde Brent petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik, akaryakıt fiyatlarına etki etmeye devam ediyor. Bu gece itibariyle motorine zam yapılması beklenirken, dün benzine yapılan zam da tüketicileri etkilemişti. Brent petrol varil fiyatı 79.62 dolardan işlem görürken, döviz kurundaki yükseliş akaryakıt fiyatlarına olumsuz bir şekilde yansımaya devam ediyor.
20 Aralık Çarşamba 2023 tarihinden itibaren geçerli olan zamla birlikte, benzine 1 lira 49 kuruşluk bir artış yapılmıştı. Ancak, sektör kaynaklarına göre, bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında 1 lira 62 kuruşluk bir fiyat artışı bekleniyor.

Zam geliyor!

Motorin fiyatlarındaki son durum hakkında görüşlerini aldığımız Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, Kayseri Olay Haber Merkezine yaptığı açıklamada: "22 Eylül Cuma gününden geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 TL 62 kuruş fiyat artışı bekliyoruz” dedi.
Fiyatlar ise rafineri uzaklıkları ve kâr marjlarına göre bayiler, iller ve ilçeler arasında farklılık gösterebiliyor.

Brent petrol nedir?

Kuzey Denizi'nden 1960 yıllarında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol ise fiyatı 79.62 Dolar’dan işlem görüyor.

Benzin grubunda ise şu an için bir fiyat değişikliği öngörülmüyor. Ancak, küresel ekonomik faktörlerin ve petrol piyasasındaki dalgalanmaların devam etmesi durumunda, benzin fiyatlarındaki değişikliklerin takip edilmesi gerekebilir.