Zam bilmecesine açıklama geldi

Sarıoğlan Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde zam oranlarının belediye ve sendika tarafından farklı yazması akıllarda soru işareti bırakmıştı. Vatandaşlar hangi rakamın doğru olduğunu düşünürken zam bilmecesine açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Zam bilmecesine açıklama geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hizmet İş Sendikası ile Sarıoğlan Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı. Protokol imza törenine Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım ile Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik katıldı. İmzalanan protokol ile işçilerin maaşlarına yapılacak zam oranı da belli oldu. 

Fakat zam oranı belediye tarafından farklı sendika tarafından farklı açıklanmıştı. Sarıoğlan Belediyesi yaptığı paylaşım ile işçilere yüzde 60 oranında bir zam yapıldığını ifade ederken Hizmet İş Sendikası yüzde 65 oranında bir zam yapıldığını açıklamıştı. Sayıların birbirini tutmaması akıllarda soru işareti bırakırken sendikadan bir açıklama geldi. 

Zam bilmecesine açıklama geldi

Sendikada tarafından yapılan açıklamada sayının sehven bir hata yapılmış olduğu belirtildi. Belediyenin açıkladığı oranın doğru olduğu ifade edilirken, 52 günlük yevmiyenin de daha önceki ek protokolde görüşülüp alındığı aktarıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığımızın yetkili olduğu Sarıoğlan Belediyesi Personel Limited Şirketi'de yürürlükte olan toplu iş sözleşmemize ek bir protokol imza altına alındı. 

Ek protokolümüz gereği üyelerimizin maaşlarına yüzde 60 oranında zam yapıldı. Ayrıca 52 yevmiye ikramiye de kazanımlar arasına girdi. 

Üyelerimizin yüzünü güldüren ek protokolümüze katkılarından dolayı Sarıoğlan Belediye Başkanımız Sayın Bekir Ayyıldırım'a ve belediye yetkililerine teşekkür ederiz. Ek protokolümüzün üyelerimize, belediyemize ve sendikamıza hayırlı olmasını dileriz.”

Zam bilmecesine açıklama geldi