Zafer Partisi'nden Vali Çiçek'e 'Mobil Göç Noktası' yanıtı

Mobil Göç Noktası üzerinde başlayan tartışmalar hız kesmiyor. Kayseri Vali Gökmen Çiçek'in konuyla ilgili açıklamasının ardından Zafer Partisi de konuyla ilgili açıklama yaptı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Zafer Partisi'nden Vali Çiçek'e 'Mobil Göç Noktası' yanıtı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda konuşlandırılan Mobil Göç Noktası üzerinden başlayan tartışma ardı ardında yapılan açıklamalarla sürüyor. Geçtiğimiz gün Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı Mobil Göç Noktası’nın görüntüsü üzerine seslendirme yaparak, ‘Kayseri’de kurulan göç noktasında 5 dakikada da yabancılara kimlik kartı veriliyor’ mesajı ile paylaşım yapınca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi harekete geçerek, konuyu yalanlamıştı. Bu yalanlama üzerine Zafer Partisi İl Başkanlığı, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, kendilerinin ‘overlokçu’ göndermesi ile şaka yaptıklarını duyurdu. Ancak konu kapanmadı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de bugün Mobil Göç Noktası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Mobil Göç Noktası’nın çalışmaları hakkında açıklama yaparak, söz konusu paylaşıma tepki gösterdi.

Zafer Partisi Vali Çiçek'e 'Mobil Göç Noktası' yanıtı

Vali Çiçek, “Sırf düzensiz göçle mücadele için kurulan bu mobil noktada yüzlerce sorgulama yapılmaktadır. Ancak bu kadar yoğun mücadele edilirken, bu kadar yoğun çaba sarf edilirken güvenlik güçlerimiz, göç personelimiz gece gündüz bu mücadeleyi verirken, yabancı düşmanlığı üzerinden siyasal algı oluşturarak, siyasal bir zemin oluşturmak isteyen bazı art niyetli kişiler tarafından birkaç gün önce bunlarla ilişkili sosyal medya hesaplarında bir paylaşım yapıldı. ‘Kayseri’de kurulan göç noktasında 5 dakikada da yabancılara kimlik kartı veriliyor’ diye bir açıklamaydı. Ancak az önce de belirttiğim gibi bunun gerçekle hiçbir alakası yoktur. Zaten bu açıklamadan sonra Göç İdaresi Başkanlığımız bunun gerçek olmadığını tam tersine bu araçların düzensiz göçmenle mücadele çerçevesinde alındığını kimlik kontrolleri yapılıp, burada düzensiz göçmen olanların yurt dışına deport işlemleri başlatılmak üzere Geri Gönderme Merkezi’ne alınmak için gönderildiğini açıkladı. Bu gerçekler açıklandıktan sonra yine aynı hesaplardan ‘bu sefer de şakamızı gerçek sandılar’ diye bir açıklama oldu. Bu tür açıklamalar gerçek dışı beyanlar yabancı düşmanlığını körükleyen, yabancı düşmanlığı üzerinden siyaset algısı oluşturmak için yapılan bu açıklamalar hem kurumlarımızı töhmet altında bırakmakta ve hem güvenlik hem de göç personelimizi gerçekten üzmekte ve yaralamaktadır” dedi. 
Vali Çiçek’in açıklamasına Zafer Partisi de sosyal medya üzerinden yanıt vererek, “Çok kıymetli Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, 
1- Biz yabancı düşmanı değiliz, ülkemizde kaçakları istemiyoruz ve bunu siz de istemediğiniz için kaçakları deport ediyorsunuz. 2- Video gerçekten Overlok makinesinin ayağa gelmesi anonsundan alınma bir espri idi. 3- Kaçakların ülkeye girişinin engellenmesi, yakalanıp sınır dışı edilmesinden çok daha kolay ve ucuz bir yöntemdir. Bunu savunuyoruz.” dedi.