Yurder Şahin: Kocasinan koca bir köy!

Seçilmesi durumunda nasıl bir Kocasinan inşa edeceğini anlatan İyi Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Yurder Şahin, Kocasinan'ın koca bir köy olduğunu belirterek, 'Sil Baştan' adını verdikleri proje ile Kocasinan'ı yeniden inşa edeceklerini vurguladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Yurder Şahin: Kocasinan koca bir köy!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İyi Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Yurder Şahin basın mensuplarıyla bir araya gelerek, seçilmesi durumunda yapacağı projeleri anlattı.

Yurder Şahin: Kocasinan koca bir köy!

Toplantının açılışında konuşan İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İyi parti adaylarının halkın gönlüne girdiğini ifade ederek, şunları söyledi: “25 günümüz kaldı. Bir yerel seçime gidiyoruz. Biz bir yerel seçime gidiyoruz ve bu yerel seçim ilk de değil son da olmayacak. Bu yerel seçim bir savaş değil. Millete daha iyi hizmet edebilme yarışı. Ve bizler bu seçime girerken bütün adaylarımızı çok ince eleyip sık dokuyarak milletin taleplerine karşılık verebilecek, Kayseri'de sorunlarını bilen sorunlarını bildiği kadar çözüm önerileri de sunabilecek insanlardan oluşturmaya çalıştık. Sizler tarafından büyük bir ilgi alaka gördü ve projelerini de takip ediyorsunuz. Kendilerini de takip ediyorsunuz. Bu manada biz Kayseri'de iddialı bir konuma geldik. Ve şu anda arkadaşlarımız yaptıkları çalışmayla herkesin gönlüne girdiler. Ortada ne kadar çok parti olsa da sanki iki parti arasında geçen bir seçime dönüştü bu seçim. Biz biliyoruz ki; bütün devletin imkanlarıyla yarıştığımız AK Parti'nin adaylarıyla, kendi imkanlarıyla yarışan bizim adaylarımız arasındaki farkı bütün millet gördü. Ve 31 Mart’ta inşallah o akşam sandıklar açıldığında bizim adaylarımız seçilecek diye umut ediyoruz. Ve halkımızdan da destek bekliyoruz. Bunu yaparken de 30 yıldır bu memlekete hizmet edenler, verdikleri vaatlerle bir şeyler yapacaklarını söylüyorlar ama 30 yılda yapmayıp da 5 yılda yapacakları ne kaldı diye hep beraber merak ediyoruz. Ama onların da proje tanıtımlarına bakıyoruz. Emin olun ki bir şey çıkmıyor.”

Kocasinan koca bir köy

Ataş’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan İyi Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Yurder Şahin, Kocasinan’ı karış karış gezerek, vatandaşları dinleyerek projelerini hazırladıklarını belirtti. Kocasinan’a değer katacak projeler hazırladıklarını ifade eden Şahin, İnşallah bunlara sil baştan diyerek başlıyoruz. Kentimizi gezdiğimizde, kentsel dönüşüm dediğimizde biz aslında dönüşecek bir kent göremedik. Kocasinan kocaman bir köy olduğunu fark ettik. Onun için siz baştan diyoruz” dedi. Boztepe, Yeşilmahalle, Sancaktepe, Yavuzlar, Oruç Reis, Yenidoğan gibi mahalleleri yeniden yapacaklarını belirterek, Kocasinan’da yaşayan insanlara konforlu bir yaşam sunacaklarını söyledi. 
Eko köyler kuracaklarını belirten Şahin, “İnsanlarımıza konforlu, depremden uzak güvenilir, nefes alır, yaşam alanları kurmak amacıyla geliştirdiğimiz proje ve şehrimizin acil ihtiyacı olan artık dünyada yaşam alanları bu şekilde oluşmaya başladı. Biz de dünya standardına uyacak bir şehir yaratmak için bu projemizi ortaya çıkarttık. Oldukça heyecan verici bir proje. Şehrin dumanından, gürültüsünden uzak, konforlu yaşam alanları planladık halkımız için…” dedi. 
Mahalle kreşleri kuracaklarını, Karşıyaka adı altında Erciyes’in karşısında Erkilet’te ekolojik villalar oluşturacaklarını belirten Şahin, ülkeden umudunu kesen gençler için iş garantili mesleki eğitim kursları açacaklarını ifade etti. Şahin Yamula Tatil Köyü kuracaklarını ifade etti. Akıllı tarım teknolojilerini kullanarak sözleşmeli tarım ile üreticiyi destekleyeceklerini, vatandaşın ucuz gıdaya erişimini sağlayacaklarını anlatan Şahin, 0-3 yaş çocuklara süt desteği vereceklerini belirterek, “Hormonlu, GDO'lu üretim değil. Biz ziraat mühendisleri desteği vererek kontrollü üretim yaptıracağız halkımıza. Bunun satın alma garantili sözleşmeli çiftçimizden bu ürünleri alacağız. Aldığımız ürünleri çiftçimiz şunu bilecek. Ben ne kadar paraya mal ediyorum? Ne kadar paraya satıyorum? Şu kadar para kazanıyorum. Onun hesabını çiftçimiz yapabilecek. Tüketicimiz de ucuz ve sağlıklı gıdayla buluşacak” diye konuştu.