Yükseliş serisini 5. haftaya taşıdı

Borsa İstanbul BİST 100 endeksi haftayı nasıl kapattı. Borsa'da yükseliş trendi devam edecek mi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Yükseliş serisini 5. haftaya taşıdı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili borsa yatırımcılarının merak ile takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 6.501 puan ile başladığı haftaya son işlem günü cuma gününü 6.687 puanda tamamladı.

Seçim sonrası yükseliş trendi başlatan endeks 26 Haziran haftası eski zirve olan 5700 puanı geçmiş ve yükseliş serisi başlatmıştı. Başlattığı yükseliş serisini 5. haftaya taşıyarak, bu hafta da %3,5’in üzerinde değer artışı görüldü. BIST 100’ün günlük işlem hacmi, cuma günü 110 milyar TL’nin üzerine çıktı.Yükseliş serisini 5. haftaya taşıdıBorsa İstanbul’da cuma günü en çok talep gören sektörler; elektrik, kobi, spor ve metal ürünleri olurken, bankacılık sektörü gün boyu satıcılı bir görünüm sergilyerek %2,2 oranında düşüşle en çok gerileyen sektör oldu.

BIST 100’de cuma günü en çok kazandıran 5 hisse: SMRTG, GENIL, KORDS, ULKER, ASTOR
BIST 100’de cuma günü en çok düşen 5 hisse: CANTE, ISMEN, DOHOL, VAKBN, AKBNK

Yükseliş serisini 5. haftaya taşıyan Borsa'da gelecek hafta yükseliş serisinin devam edip etmeyeceği ise yatırımcılar tarafından merak ile takip edilecek.