Yücel: Vali buna sessiz kalamaz!

İYİ Partili Kazım Yücel: Bir devlet okulunun ortadan kaldırıldığına sayın Valimizin sessiz kalacağını düşünmüyorum...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yücel: Vali buna sessiz kalamaz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Partili Kazım Yücel, 18 Temmuz tarihinde gerçekleşen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında alınan Talas İlçesi Mevlana Mahallesinde ortaokul olarak planlanan devlet okulu arazisinin özel eğitim kurumu olarak planlanması talebine ilişkin söz alarak itirazda bulunmuştu. Tüm itirazlara rağmen talep Meclis toplantısında AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla “oy çokluğu” ile geçmiş ve devlet okulu olarak planlanan alan özel eğitim alanı olarak değiştirilmişti. Yücel’in, bu karara tepkisi sürüyor. 
Yücel: Vali buna sessiz kalamaz!
İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel “Talas İlçesi Mevlana Mahallesi 25-30 yıl önce planlanmış ve 80 bine yakın bir nüfus burada yaşamaktadır. Vatandaşlarımız tamda devlet okuluna kavuşacağı zaman Büyükşehir Belediyesinin 18 Temmuz tarihli meclis toplantısında devlet ortaokulunu özel eğitim alanına dönüştürülmesi ile ilgili teklifi ile gelindi. Biz Belediye Meclisinde İyi Parti Grubu olarak ısrarla ve şiddetle karşı çıkarak gerekçelerini de ortaya koymamıza rağmen maalesef ne bir açıklama yapıldı nede bu konunun tartışmaya açılmasına fırsat verildi. Yani 80 bin nüfusun yaşadığı mahallede bir devlet ortaokulunu kaldıracaksınız özel eğitim alanına dönüştüreceksiniz. ” ifadelerini kullandı.
Yücel: Vali buna sessiz kalamaz!
“VATANDAŞ DEVLET OKULU BEKLERKEN ÖZEL OKULLA KARŞILAŞTI”
Yücel “Bir devlet okulunu kaldıracaksınız özel eğitim alanına dönüştüreceksiniz. Vatandaşlar ne bekler iken neyle karşılaştı. Aslında bir özel eğitim alanı devlet okuluna dönüştürülürse bu vatandaş tarafından alkış alır. Vatandaşı da anlıyorum anlamına gelir. Ama bir devlet okulu mahalle halkımızın elinden alınarak bir özel okula dönüştürülüyor ise bu işte bir rant var demektir, yıllarca burada bir ortaokul var derken bu saatten sonra yok oldu demektir ve hiç çekinmeden bu kararı belediye meclisinden geçirdiler.” dedi.
Yücel: Vali buna sessiz kalamaz!
“VALİMİZİN SESSİZ KALACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”
"Kayseri Valimizin bu konuda duyarlı olacağını düşünüyorum. Bir devlet okulunun ortadan kaldırıldığına sayın Valimizin sessiz kalacağını ben düşünmüyorum” diyen İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup  Başkanvekili Kazım Yücel, şunları söyledi: Milli Eğitim İl Müdürlüğünün bu işe olur verdiğini de üzülerek öğrendiğimizde hayretle karşılıyoruz. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğer bir devlet ortaokulunun özel okula dönüşmesine olur veriyorsanız sizin de buna bir cevap vermeniz gerekir. Bunun gerekçelerini açıklamanız gerekir. Ben Milli Eğitim Bakanlığının da bu konuda duyarsız kalacağını sanmıyorum. Bir yerde var olan devlet okulunu kaldırıyorsunuz özel eğitim alanına çeviriyorsunuz. Siz kime hizmet ediyorsunuz. Ben bu konuların hepsine İyi Parti Grup Başkanı olarak Büyükşehir Belediyesi Meclisinde itiraz ettik ve bu günde yerinden bu alanı vatandaşlarımıza gösteriyoruz. Etraftaki yapılaşmalarda ortada görünmektedir. Bu alanda ikamet eden vatandaşlarımızın tamda okul beklediği bir dönemde halada yapılmamış bir devlet okulu yerine herhangi bir gerekçede ortaya koymadan özel eğitim alanına dönüştürüyorsunuz. Eyvah! Gerçekten eyvah! Ya siz Türkiye’de yaşamıyorsunuz ya siz sıkıntı çeken vatandaşın farkında değilsiniz, ya da özel eğitim alanlarına hizmet ediyorsunuz. Bu değişiklik asla kabul edilir bir değişiklik değil, sayın valimizi de bu konuya duyarlı olmaya davet ediyoruz." 
Yücel: Vali buna sessiz kalamaz!