Yücel, Şehidin isteğini yerine getirdi...

İYİ Partili Kazım Yücel 6 Şubat depremlerine Hatay'da yakalanan ve depremde hayatını kaybettikten sonra ölmeden önce 'Eğer ölürsem beni çokça paylaşın' dediği video çokça izlenen Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu öğrencisi Şehit Seymen Bilgin'in videosunu paylaştı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yücel, Şehidin isteğini yerine getirdi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Partili Kazım Yücel 6 Şubat depremlerine Hatay'da yakalanan ve depremde hayatını kaybettikten sonra ölmeden önce 'Eğer ölürsem beni çokça paylaşın' dediği video çokça izlenen Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu öğrencisi Şehit Seymen Bilgin'in videosunu paylaştı.

Şehit Bilgin, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlere Antakya'da yakalanmış enkaz altında kalan Bilgin'in cansız bedeni kurtarma ekiplerince bulunmuştu. Şehit Seymen Bilgin'in videosu Kuzey Irak'ta 12 Askerimizin Şehit olmasının ardından tekrardan viral oldu ve çokça paylaşıldı.

İYİ Partili Kazım Yücel görüntüyü X hesabı üzerinden paylaştı. Yücel açıklamasında, "Yiğidim sen bize hakkını helal et, ruhun şad mekanın cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

Şehit Bilgin'in Şehadeti sonrası gündeme gelen videoda ise isteği şu şekilde kayda geçmişti: "Kardeşim ölürsem ilk başta babam ağlamasın, annem fazla üzülmesin, bol bol paylaşın lan beni, herkes böyle paylaşsın İnstagram'da."

Yücel, Şehidin isteğini yerine getirdi...

Diğer yandan 6 Şubat depremleri sonrası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bir muhabirin sorduğu depremde ölenler Şehit sayılır mı sorusu üzerine Erbaş, "Depremde ölenler, yangında ölenler, denizde boğulanlar, sel felaketinde boğulanlar İslam Fıkhına göre hükmen Şehit sayılır. Bunu biz bu şekilde biliyoruz ve bütün milletimize de bu şekilde söylüyoruz." yanıtını vermişti.