Yücel'den kentsel dönüşüm çıkışı: Esnafın durumunu vallahi anlamıyorsunuz!

İYİ Partili Kazım Yücel, Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada, 'Biz söyleyince kızmayın. De geçsin ile olmuyor bu işler' ifadeleriyle dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yücel'den kentsel dönüşüm çıkışı: Esnafın durumunu vallahi anlamıyorsunuz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Belediyenin Kasım ayı Meclis toplantısında kentsel dönüşümde yaşanan sorunlara değindi. Yücel, “Kentsel dönüşümde Camikebir, Küçükmustafa, Hunat, Argıncık mahallelerimize ne zaman sıra gelecek?” diye sordu.
“DE GEÇSİN’LE OLMUYOR BU İŞLER”
Meclis’te yaptığı konuşmada, “Biz söyleyince kızmayın. De geçsin ile olmuyor bu işler” ifadeleriyle dikkat çekti.
Camiikebir ile ilgili gündeme gelen kentsel dönüşüm konusunda çarpıcı açıklamalar yapan Yücel, burada hatanın yapıldığını dile getirerek, esnafın mağdur olduğunu belirtti.
ESNAFININ DURUMUNU VALLAHİ ANLAMIYORSUNUZ
“Samimi söylüyorum, esnafının durumunu vallahi anlamıyorsunuz” diyen Yücel, “Kentsel dönüşüm dediniz oraya bir şerh koydunuz. Bu adam dükkanını kiraya veremiyor, bu adam satamıyor. Bu adamın yeri nere? Belli değil. Bir hata yapıldı burada. Evet, kolay bir iş değil kentsel dönüşüm. Plase yapılacak, Hastane Caddesini anlıyorum. Ama orada yoğun bir kurtarmıyor belki. Bunu bir ciddiye alın. İki katlı yerlerden bahsettiniz. Orada dört beş katlı yapılar var. Bunlar kendine yer istiyorsa, bu yoğunluğu hangi müteahhide vereceksiniz de yapacak? Bunun bedelini birinizin üstlenmesi lazım. Gerçekten konuyu samimi ele almak lazım” şeklinde konuştu.
YÜCEL, SEÇİMDE SÖZ VERİLEN CAMİ KEBİR PROJESİNİ HATIRLATTI! ARADAN YILLAR GEÇTİ, ÖYLE DURUYOR!
Cami Kebir’deki sorunun çözülemediği için konunun geri çekildiğini dile getiren iyi Partili Kazım Yücel, seçimde verilen sözleri hatırlattı. 
“Siz bunu seçimde söz verdiniz” diyen Yücel, Meclis’teki konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Bugün 2,5 yıldır Cumhurbaşkanımız imzaladı, geçiyor hayata. Cami Kebir esnafı gel bir beni bir dinle diyor, oradan söylüyoruz, vallahi cevap falan veren yok. Oradaki sorunun gerçekten bu sebeple çözülmüyor diye geri çekildiğini görüyorum ben şu anda. İyi de siz bunu seçimde söz verdiniz. Bir önceki büyükşehir belediye başkanımız otelde bir toplantı yapmıştı. İşçi bulmanın olduğu yeri ne yaptı, biliyor musunuz? Öyle bir anlattı ki Dilaver Paşa'yı vallahi dedim ki ya çok güzel, falan filan. Üzerine 8 yıl geçti İşçi bulma öyle duruyor. Hunat öyle duruyor. Küçük Mustafa Sayın Başkanımın Melikgazi Belediye Başkanlığı'ndan beri biliyor, yoğunluk altı nokta küsür verseniz çözülmüyor. Plase edilmesi lazım buranın”
“BUNU BİZ YEMİYORUZ. ÖYLE OLMAZ KENTSEL DÖNÜŞÜM”
Kocasinan belediye başkanımız seçimlerde 2019’da çıktı, öyle bir sunum yaptı, anlattı, dedim bunları yaparsa helal olsun. ‘Argıncık Kentsel dönüşüm olacak’ dedi. Evet, Hacı başkanımın dediği gibi kentsel dönüşüm orada başlamadı. Ama ‘kentsel dönüşüm çerçevesinde’ ifadesi kullanılıyor. Bunu biz yemiyoruz. Öyle olmaz kentsel dönüşüm. Büyükşehir yetki verir. İlçe belediyesi de bunu onaylatır, ondan sonra da orada bir yoğunluk verirsiniz, hayata geçirirsiniz. Ama Sayın Başkan orada bir açıklama yapıyor, geçen mecliste gündeme getirdiğimde demiştim ki, ya Kentsel dövüşüm değil bu. O da dedi ki, ‘kim demiş?’ Ahmet Bey dedi. ‘Ne zaman demiş?’ dedi. Kendisine de attım ben video yayınını. ‘Kentsel dönüşüm çerçevesinde…’ bir de bu çıktı. Kentsel dönüşüm kentsel dönüşümdür” şeklinde konuştu. 
Yücel'den kentsel dönüşüm çıkışı: Esnafın durumunu vallahi anlamıyorsunuz!
“GERÇEK DEĞİŞECEK YERLERDE YAPMAZSANIZ, BU VATANDAŞA ZULMEDERSİNİZ”
“Belediyemizin bürokratlarının bu konuda hızla hareket etmesi gerekiyor” diyen Yücel, bazı uyarılarda da bulundu. Yücel, “Yoksa vatandaşın malına temlit konuluyor, satamazsınız. Devrederseniz bu şartlarda devir olur. Yazık ya. Esnaf gitmiş, 100 milyon kredi alacak, dükkanını ipotek gösteriyor, değer çıkmıyor. Satacak, vallahi yer nere, kimde bilinmiyor, alıcı yok. Onun için lütfen, Cami Kebir’den başlayarak Argıncık, Hunat, Dilaver Paşa, Küçük Mustafa gibi yerleri lütfen değişmesi gereken asıl yerler burası. Bize şunu anlatmayın; ‘Biz Yunus Emre'de yapıyoruz. Biz şurada yapıyoruz. Biz Ahi Evran’da yapıyoruz’ Daha ortada bir tane Yunus Emre var gördüğüm, bir iki de Küçük Ali falan var, yaptığınız. Gerçek değişecek yerlerde yapmazsanız, bu vatandaşa zulmedersiniz” dedi.
Yücel'den kentsel dönüşüm çıkışı: Esnafın durumunu vallahi anlamıyorsunuz!
BÜYÜKKILIÇ: KAYSERİ'DE YAPILAN KENTSEL DÖNÜŞÜM TÜRKİYE'MİZE HİÇBİR İLDE YAPMAMIŞTIR
Yücel’in bu yöndeki sözlerinin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise “Kayseri'de yapılan kentsel dönüşüm Türkiye'mize hiçbir ilde yapmamıştır” iddiasında bulundu.  Büyükkılıç, “Herhalde Kazım Bey'in haberi yok. Onun için böyle basit cümlelerle olaya geçiştirmeye çalışıyor. Kayseri'de yapılan kentsel dönüşüm Türkiye'mize hiçbir ilde yapmamıştır. Bunu buradan iddia ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Yücel'den kentsel dönüşüm çıkışı: Esnafın durumunu vallahi anlamıyorsunuz!

Yücel'den kentsel dönüşüm çıkışı: Esnafın durumunu vallahi anlamıyorsunuz!