Yücel: Bu şehrin bir sahibi yok mu?

İYİ Partili Kazım Yücel dün yaptığı açıklamalar ile Kayseri'de bulunan sığınmacılar konusuna vurgu yaptı ve kimsenin ses çıkarmadığını dile getirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Yücel: Bu şehrin bir sahibi yok mu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Partili Kazım Yücel dün yaptığı açıklamalar ile Kayseri'de bulunan sığınmacılar konusuna vurgu yaptı ve kimsenin ses çıkarmadığını dile getirdi. Yücel, 'Kayserim.net'e verdiği röportajın görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Yücel yaptığı açıklamalar ile şehir yetkililerini göreve davet etti.

Yücel yaptığı açıklamada: "3 sene önce büyükşehir belediye meclisinde bir gün Suriyeli veya sığınmacı, Afgan, Pakistanlıların Avrupa’ya gönderileceği ile ilgili bir gündem vardı. Bir baktım ki büyükşehir belediye başkanı gece 00.00’de dedi ne kadar Kayseri’den gitmek isteyen mülteci varsa ücretsiz sınıra kadar göndereceğiz dedi. Ben de kalktım dedim ki Kazım Yücel adına söz veriyorum 5 otobüs de benden dedim. Üzerine 3 yıl geçti. Bakın geldiğimiz durum Kayseri’de sığınmacılar şehrimizi istila ettiler. Bazı mahallelerimizi ben akşam sabah dolaşıyorum gördüğüm manzara insanın içini ürpertiyor. Bir insan, bir delikanlı, bu yaştaki bir insan olarak bir akşam vakti sadece sahabiye’nin içerisinde bir dolaştım. İnan yüreğim titredi insanlara bir şey soramadım. Oturan pervasızca bela arayan insanları görünce eyvah dedim 3 sene içerisinde nereden nereye evrildik. Demiştim Kayseri’de mafyalaşacaklar. Oldular, bugün belki görmüyorsunuz ama gruplaştılar; Şeker’de, keykubat’da, Eskişehir bağlarında, küçük mustafa’da artık restoran, market, mağaza her şey açar oldular. Tabi ki buraya gelirken yaşlısına, çocuğuna dedik ki gelsin ama gencinin benim mehmedim orada şehit olurken burada ne işi var demiştik. Her gün şehit haberleri geliyor. İnsanların burada evlatlarını kaybettiğindeki şehit ailelerini ziyaret ettiğimizde söyleyemedikleri şeyleri ben buradan söylüyorum. Vatanını koruyacak, kurtaracak delikanlılar gelmiş benim şehrimde benim vatandaşıma kafa tutuyorlar, delikanlılık yapıyorlar; emniyet sessiz, valilik sessiz, belediye başkanları sessiz. Bu şehrin bir sahibi yok mu? Cumhur ittifakının milletvekilleri yok mu? Bu gerçeği görmüyorlar mı? Niye sesleri çıkmıyor? Her geçen gün artarak gidiyor. Bugün 150 binin üzerinde sığınmacı var. Bunların içerisinden; Pakistanlı, Afganistanlı ahlaki olarak yaptıklarını ben emniyet teşkilatından duyduğumda utanıyorum. Nereden nereye evrildi diyorum." ifadelerine yer verdi.  

'Kayseri'nin o mahallelerinin her beri küçük bir Suriye oldu'

Yücel: "Bir dönem ben ithalat ve ihracatla uğraştığımda Suriye’ye çok gitmiştim, Suriye’de çok bulunmuştum. Artık Suriye’ye gitmeye gerek yok gerçekten gelin siz; sahabiye’de, şeker’de, küçük mustafa’da, keykubat’da, nereyi diyorsanız küçük bir Suriye oldu." dedi.