'Yöresel Ürünler ' gerginliği sürüyor

 'Yöresel Ürünler ' gerginliği sürüyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Benki: Yöresel ürünler fuarı esnafa sıkıntı veriyor

Çelik: Yöresel ürünler adı altında ticaret yapılmasına müsaade etmeyeceğiz

Saçmacı: “300 bin kişinin geldiği etkinliği 3 kişinin şahsi husumetlerine harcayamazsınız”

“Ticaret Odası seçimleri öncesi burayı kim kime söz verdi açıklasın”

Kayseri’de Sun Fuarcılık tarafından açılan Yöresel Ürünler etkinliği tartışmaları da beraberinde getirdi. Yapılan eleştirilere Kayseri Olay  Gazetesi ve  38 Kent TV aracılığıyla yanıt veren Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı, “Şimdi bu işin neyine karşı çıkıyorsunuz?  300 bin ziyaretçiyi 3 kişinin şahsi husumetlerine harcayamazsınız.”demesi dikkat çekti.

Kayseri’de Sun Fuarcılık tarafından senede 2 kez açılan Yöresel Ürünler etkinliği tartışmaları da beraberinde getirdi.Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret eden Kapalı Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Reşit Benki, fuarın esnafa sıkıntı verdiğini dile getirmişti.Esnafların eleştirilerine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Bir daha yöresel ürünler fuarı adı altında ticaret yapılmasına müsaade etmeyeceğiz.”ifadeleriyle dikkat çekmişti.

Yapılan bu eleştirilere Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı yanıt verdi.

 “Biz fuar yapmıyoruz.”diyen Saçmacı,  “Ticaret Odası Başkanı maalesef demek ki Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı yanlış bilgilendirmiş.Kapalı Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Reşit Benki’yi de eleştiren Saçmacı, “Bu işler onu yaptırmayın, bunu yaptırmayın bu olmasın diyerek bir sonuca varılmaz.”dedi.

 “300 bin ziyaretçinin geldiği etkinliği 3 kişinin şahsi husumetlerine harcayamazsınız” ifadelerini kullanan  Saçmacı, “Kapalı Çarşı’ya gidip bir tane çorap almamış veya Yeraltı Çarşısı’na inip bir tane ayakkabı almamış zihniyete bu işi yedirecek misiniz?”diye sordu.  Saçmacı  “Sayın Çelik Başkanım orada ince bir noktaya temas ediyor. Yöresel Fuar adı altında Yöresel Ürünler Fuarı yaptırmayacağım diyor. Biz fuar yapmıyoruz. Fuar yapılması için sıcak satışın olmaması gerekir. Tanıtım amaçlı olması gerekir. E tabi bunu Kayseri Ticaret Odası Başkanı maalesef demek ki Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı yanlış bilgilendirmiş. Yanlış bilgilendirme sonucu fuar yapılıyor hizmeti adı altında fuar yapılabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden izin almak ve sadece tanıtım yapmak amacıyla bu işi organize etmek gerekiyor. Şimdi biz bu işi Türkiye’nin dört köşesinde yapıyoruz. Önemli olan şu eğer Kayseri’de fuar alanında bir yöresel ürünler günleri düzenleniyorsa, 300 bin kişi Kayserili burayı ziyaret ediyorsa beğeniyorsa burada bir güzel şeyler oluyor anlamına gelir. Tabi Yeraltı Çarşısı Dernek Başkanı Sayın Çelik Başkanıma gidip de buradaki sıkıntılı bir süreç olduğunu dile getirmesi yani benim burada anlamadığım burada şöyle bir tezatlık var. Şimdi Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar alanında ki yöresel ürünler Yeraltı Çarşısına nasıl bir zarar verebilir? Ben bilmiyorum yani. Ben iki aydır Yeraltı Çarsına gitmedim ama Yeraltı Çarsı esnafı yöresel ürünlere mi döndü? Peynir satmaya mı başladı? Gıdaya mı döndü? Benim bildiğim dönmedi. E şimdi giyim satan ayakkabı satan esnafı Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Yöresel Ürünler Fuarı nasıl engelliyor? Burada bir tezatlık var. Öyle bir enteresan ki. Geçen bir mülteci Kardeşimizin Türkiye ekonomisiyle alakalı aleyhte konuşmalar, Türk ekonomisi kötüye gidiyor der gibi bir Suriyeli vatandaşın çıkıp demesiyle bu aynı şey. Sonra Yeraltı Çarşısı esnafına nasıl zarar veriliyorsa bunu dernek başkanının çıkıp açıklaması lazım” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)