Yol'dan çifte şampiyonluk!

Yol'dan çifte şampiyonluk!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yolspor – Hacılar Erciyesspor: 2-0

Stat: Argıncık 1 Nolu Saha  

Hakemler: Ramazan Haymana ***, Osman Baruk ***, Hüseyin Kocakaya ***

Yolspor: Engin ***, Batuhan ***, Abdullah ***, Ümit ***, Murat *** Cemal ***, Mehmet ** (DK 53 Beytullah **), Erman ***, Mehmet Karakoyun ****, Mehmet Kındık ***, İhsan ***

Hacılar Erciyesspor: Murathan **, Erdem **, Erden **, Hüsamettin **, Ali **, Hasan **, Hilmi **, Tunç **, İbrahim **, Enes * (DK 37 Muhammet *), Adnan Kartal **

Goller: DK 3-66 Mehmet Karakoyun (Yolspor)

Kırmızı kart: Yok 

26 haftalık zorlu bir süreçte rakiplerini saf dışı bırakarak Süper Amatör Kümeyi 62 puanla şampiyon tamamlayan Yolspor’da çifte şampiyonluk heyecanı yaşanıyor. 1.Amatör U 19’da şampiyon olan ve ardından da Süper Amatör Kümede şampiyonluğunu ilan ederek Talasgücü Belediyespor ile baraj maçı oynama hakkı kazanan Turuncu-Siyahlılar, ligin son haftasında Hacılar Erciyesspor ile karşı karşıya geldi. Ligin son haftasında şampiyonluğunu Belsinspor’a kaptırmak istemeyen Yolspor, rakibini 2-0 mağlup ederek puanını 62’ye yükseltti ve Belsinspor’u zirve yarışında saf dışı bırakarak 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu. Zorlu doksan dakikada ilk dakikalarda Mehmet Karakoyun (3.dakika) ile gole uzanan Turuncu-Siyahlılar, maçta 1-0 öne geçti. İlk yarıda rakibine karşıda kalesini gole kapatmaya çalışan ve skordaki avantajını korumaya çalışan Yolspor, ilk 45 dakikayı 1-0 galip kapattı.

Şampiyonluk 66.dakikada geldi…

Zorlu doksan dakikanın ilk yarısını 1-0 kapatan Yolspor, maçın 2.yarısında skordaki farkı 2’ye çıkartarak rahat bir nefes almak istedi. Rakibi karşısında birçok kez gol şansı yakalayan Turuncu-Siyahlılar, 2.golü 66.dakikada yine Mehmet Karakoyun ile bularak zafere ulaştı. Karşılaşmada skordaki farkı azaltmaya çalışan Hacılar Erciyesspor, aradığı gole ulaşamadı. Zorlu mücadelede 66.dakikadan sonra başka gol olmazken, karşılaşmayı Yolspor, 2-0 kazanarak Süper Amatör Kümedeki şampiyonluğunu ilan etti. Maç sonrasında sahada şampiyonluk turu atan Turuncu-Siyahlılar, soyunma odasına büyük bir coşku ile giderek BAL’a çıkmak için oynayacağı kritik baraj maçını beklemeye koyuldu.

Yolspor’un deneyimli antrenörü Mehmet Susamış, ligi şampiyon olarak tamamladıklarını belirtti. Susamış, “Allaha çok şükür Elhamdülillah, bir ligi daha şampiyonlukla bitirdik. Bütün takımlar elinden geleni yaptı. Güzel bir lig, güzel bir mücadele oldu. İnşallah, darısı da BAL’a olur inşallah. 26 haftalık bir süreçten sonra asıl hedefimize ulaştık. Oyuncularımı canı gönülden tebrik ediyorum. Hepsini ayağına, yüreğine sağlık. Yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Çok çalıştık. Gece-Gündüz demeden çok çalıştık ve Rabbim bize şampiyon olmayı nasip etti. Basın mensuplarını da ben çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun sizlere de. İnşallah, darısı Talas müsabakasına olur. Talas maçı da Kayserimiz için iyi bir müsabaka olur ve centilmence geçer. Kazanan, hak eden kimse o da BAL’a devam eder. Yeniden basın mensuplarına bizi 26 hafta boyunca takip ettiği için teşekkür ederim” diyerek sözlerini U 19’dan sonra bir şampiyonluk daha geldiğini hatırlatarak bitirdi.