Yok olmaya yüz tutmuş tarih: Hoca Hasan Medresesi!

Kayseri ili Kocasinan ilçesi Hacı Saki mahallesinde bulunan Anadolu'nun ilk üniversitesi olma özelliğine sahip Hoca Hasan Medresesi yok olmaya yüz tutuyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Yok olmaya yüz tutmuş tarih: Hoca Hasan Medresesi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ili Kocasinan ilçesi Hacı Saki mahallesinde bulunan Anadolu’nun ilk üniversitesi olma özelliğine sahip Hoca Hasan Medresesi yok olmaya yüz tutuyor. 

Hacı Saki mahallesinde bulunan bu yapı halihazırda harabe halinde. Senelerdir bu yapının sorununa bir çözüm bulunamıyor. Kocasinan Belediyesi yapının bulunduğu arazinin şahsa ait olduğu ve arazi sahibinin değerinden fazla para istediğini bu yüzden yapı ile ilgili bir çalışma yapılamadığını dile getirdi. 

Yok olmaya yüz tutmuş tarih: Hoca Hasan Medresesi!

Mahalle halkı; harabe yapıda alkol tüketildiği, kavga ve gürültünün eksik olmadığı, kötü bir görüntüye sebebiyet verdiği konusunda şikayetçi.

Yetkililerin buraya bir çözüm bulmasını istiyor!

Medrese Anadolu’daki Türk mührünün önemli bir yapı taşı olması gerekirken; bir harabe olarak günümüze gelmiş olması, hem mahalleliyi, hem de Kayseri ilinde yaşayan, tarihe ve kültüre ilgi duyan vatandaşları rahatsız ediyor.

Yok olmaya yüz tutmuş tarih: Hoca Hasan Medresesi!

Yapının Selçuklu Sultanı 2. Kılıçarslan’ın oğlu ve Kayseri Emiri Nureddin Sultanşah’ın Veziri Hoca Hasan tarafından 1193 yılında yaptırıldığı kabul ediliyor.