Yine Kayserili Zekası dedirttiler - Kayseri'de başladı, herkese örnek oldu!

Kayserili vatandaşlar, ticarette olduğu gibi gündelik hayatta da geliştirdiği yöntemlerle zekasından bahsettirmeye devam ediyor. Vatandaş, dut ağaçlarının altına şeffaf bezler ve brandalar sererek yere düşmelerini engelliyor ve temiz bir şekilde toplanmasını sağlıyor. Detaylar Kayseri Olay Haber'e…

Yine Kayserili Zekası dedirttiler - Kayseri'de başladı, herkese örnek oldu!

Dünya’da ticari zekasıyla nam salan Kayserililer, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte ağaçlarda yetişen dut meyvelerini yere düşmeden toplamak için pratik bir yöntem geliştirdi. Şehrin birçok bölgesinde dut ağaçları bulunuyor. Sıcakların artmasıyla birlikte dutlar olgunlaşmaya ve yere düşmeye başladı. Ancak Kayserili, bu durumda kalıcı bir çözüm buldu ve yine farklarını hissettirdi.

Şeffaf Bezlerle Dut Toplanıyor

Kayserili, dut ağaçlarının alt kısımlarına şeffaf bezler sererek dutların yere düşmesini engelliyor. Bu yöntemle dutlar temiz bir şekilde toplanarak israfın önüne geçiliyor. Şeffaf bezler sayesinde düşlerden yere düşmeden toplanabiliyor ve hijyenik bir şekilde tüketiliyor. Bu pratik çözüm, hem dutların israf edilmesini engelliyor hem de temiz bir şekilde tüketilmesini sağlıyor.

Yine Kayserili Zekası dedirttiler - Kayseri'de başladı, herkese örnek oldu!

Kayserilinin ticari zekası her zaman çalışıyor

Kayserililerin bu çözümü, uygulayarak, örnek oluyor. Onların bu ticari zekası yıllardır büyük bir dikkatle takip ediliyor. Dut ağaçlarının altında kullanılan şeffaf bezler, basit ve etkili bir çözüm olarak çevre illerde de uygulanıyor. 

Kayserili tutumlu olur

Kayserili ticari zekasının yanı sıra tutumlu olmasıyla da biliniyor. Burada asıl amaç israfı önlemek. Dutların yere düşüp ziyan olmasını engelleyen Kayserili, hem hijyen bakımından Dutların, yerde temas etmeden temiz bir şekilde toplanmasını sağlıyor hem de israfın önüne geçiyor. Sucuk, pastırma ve mantısıyla Türkiye’de marka olan Kayserili ilham kaynağı olmaya devam ediyor.