'Yine FETÖ'nün oyununa geldik diyecekler'

'Yine FETÖ'nün oyununa geldik diyecekler'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, tartışmalı KHK ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ülkeye yazık oluyor. Yarın ‘ali kıran baş kesenler’ ortaya çıkınca, son pişmanlık fayda vermeyecektir. Bu yasayla büyük bir kaos doğacaktır” dedi.

 Geçtiğimiz gün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı KHK'nın 121. maddesinde yer alan 15 Temmuz darbe girişimi ve devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivillere yargı muafiyeti getirilmesine yönelik tartışmalar sürüyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Ülkeye yazık oluyor” dedi.

“ÜLKEYE YAZIK OLUYOR”

Halaçoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bir ülke düşünün ki, meclisi var ama meclis yerine hükümetin KHK'leri ile yönetiliyor. Mahkemeleri var ama mahkeme yerine KHK ile yargı kararı veriliyor. O ülkenin Anayasasının 7. Maddesinde her ne kadar "Yasama yetkisi Türk Milleti adına TBMM'nindir. Bu yetki devredilemez" dese de yasalar meclis yerine hükümet adına Bakanlar Kurulunca çıkarılıyor. Yine bir ülke düşünün ki, daha suç işlemeden bazı kişiler bu KHK ile suçsuz ilân ediliyor. Ama en garibi bu hukuksuzluklara bir muhalefet partisi destek veriyor. Bu devlete parlamenter hukuk devleti denir mi? Aslında bu olacakları Anayasa referandumunda bir bir anlatmıştık. Ama neye yarar ki? Önemli olan toplumun anlaması. Ülkeye yazık oluyor. Yarın "Ali kıran baş kesenler" ortaya çıkınca, son pişmanlık fayda vermeyecektir. Bu yasayla büyük bir kaos doğacaktır. Bunu görmek için müneccim olmak gerekmiyor. Bu arada hükümet yetkilileri de çıkmış yanlışlarını düzeltmeye çalışıyor. Biraz daha baskı yapılırsa herhalde yine FETÖnün oyununa geldik diyecekler. Artık herkes şunu iyi bilsin ki ülkeyi yöneten bu ekip kendilerini kurtarmaya çalışıyor. Yoksa bu kadar okumuş yazmış insanların üçüncü dünya ülkelerinde bile olmayan böyle bir felâket yasayı çıkarmaları için kafalarına büyük bir taş düşmesi lazım...”