Yine bayram günü yine gündemde

Cumhurbaşkanı olduğu dönemde milli bayramlarda rahatsızlanıp kutlamalara katılmadığı söylemleri ile muhalefet tarafından eleştirilen o isim yine sosyal medyada gündem oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Yine bayram günü yine gündemde
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2007-2014 yılları arasında görev yaptığı sürece milli bayramlara katılmadığı gerekçesiyle eleştirileri neden olmuştu. 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün milli bayramlara katılmamak için hastalıklarını bahane ettiği söylenmişti. 

Gül, bu iddialara ilk kez geçtiğimiz yıl sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yanıt vermişti.  Gül, yanıtında 7 yıllık görevi süresince sadece bir kez milli bayram törenlerine katılmadığını ifade ederken sebebini ise rahatsızlığı olarak açıklamıştı. 

Gül açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı; “Yarın 30 Ağustos çok şükür hasta falan değilim. Ama yalan söylemek ve ön yargılı davranmak büyük bir hastalık. Ayrıca kasıtlı olarak yalan söylemek ise ahlaki bir sorundur. Benim Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde milli bayramlara katılmadığım Anıtkabir ziyareti yapmadığımı uzun süre bazıları aleyhimde anlattı. Bunları yalanlamayı zül kabul ettim ama ne zaman ki hiç ummadığım kişilerde buna inanmaya başladılar o zaman böyle bir açıklamaya mecbur kaldım. 
Öncelikle şunu hatırlatmak isterim 7 yıl cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde katılmam gereken bütün milli bayramlara katıldım ve gurur duydum. Onların en iyi şekilde kutlanmalarını sağladım. Ziyaretlerle ilgili problemler gördüğümde müdahalelerde bulundum. 

7 yıllık cumhurbaşkanlığı sürem içerisinde bir kez Kırgızistan ziyaretimdeki rahatsızlığım sebebi ile merasimlere katılamadım. Böyle bir insanı meseleyi bile bilerek aleyhimde propaganda yapanları sizlere havale ediyorum.”

Bu söylemlerin ardından milli bayramlarda sosyal medyanın gündeminde yer alan Abdullah Gül bu bayramda da yerini aldı. 
Sosyal medya platformu X’in keşfet kısmına yine adını yazdıran Gül için birden fazla paylaşım geldi. 
Yine bayram günü yine gündemdeDiğer yandan Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gül'ün paylaşımı yorumlara kapatması dikkat çekti. Gül paylaşımında, "Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyorum.Yeni yüzyılda ülkemizin daha güçlü, halkımızın daha müreffeh olacağı inancıyla milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum." dedi.