Yıllık 141 bin 528 TL maaş tartışması!

Yıllık 141 bin 528 TL maaş tartışması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Atamalar arasında Yiğit Bulut, Orhan Gencebay gibi isimler de var.  Kayseri kamuoyunun yakından tanıdığı isimler Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Şükrü Karatepe ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar yardımcısı ve aynı zamanda Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin Belediye başkanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Refik Tuzcuoğlu da yerel yönetim politikaları kurulunda görev aldı.

Aslen Develili olan Prof. Dr. Burhan Kuzu da  Hukuk Politikaları Kurulu’nda görev yapacak. Söz konusu atamalar, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 21'inci maddesi gereğince yapıldı. Atamaların ardından bu kez de kurul üyelerinin alacağı maaşlar tartışma konusu oldu.

Sözcü Gazetesi’nde konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Çiğdem Toker, “Cumhur başkanlığına bağlı çalışacak 9 kuruldaki her bir üyenin yıllık maaşı 141 bin 528 TL ediyor. 76 kurul üyesinin Cumhurbaşkanlığı bütçesine sadece maaşlara ilişkin bir yıllık maliyeti 10 milyon 756 bin. Yani 2019 bütçesine kurul üyelerinin maaşı için en az 11 milyon TL ödenek eklenmesi gerekiyor. Dokuz kurul tasarrufu eksen alan topyekun mücadelenin neresinde konumlanıyor?” ifadelerine yer verdi.