Yıllık 100 bin ons altın üretecek tesis merak konusu oldu

Erzincan'ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren altın madeninde 13 Şubat 2024 meydana gelen olayda toprak altında kalan 9 işçi için arama çalışmaları sürerken Kayseri Himmetdede'de yıllık 100 bin ons altın üretmesi planlanan tesiste yükselen toprak yığını merak konusu oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Yıllık 100 bin ons altın üretecek tesis merak konusu oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erzincan'ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren altın madeninde 13 Şubat 2024 meydana gelen olayda toprak altında kalan 9 işçi için arama çalışmaları sürerken; Kayseri’deki altın madeni arama çalışmalarının yapıldığı tesislerin durumu da merak uyandırdı. Develi’de faaliyetlerini sürdüren Öksüt Madencilik, dönem dönem farklı iddialarla gündeme gelirken, kentteki diğer altın madeni tesisi olan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası TMSF’ye devredilen Koza Altın İşletmesi’nin Himmetdede tesislerindeki durum merak konusu oldu.

Yıllık 100 bin ons altın üretecek tesis merak konusu oldu

Yıllık ortalama 6 milyon ton cevher kırılarak, 100 bin ons altın üretmesi planlanan tesis 9 yıldır faaliyet gösteriyor. Koza Altın'ın ilk yığın liç tipi altın madeni işletmesi olduğu madenden çıkartılan toprakların oluşturduğu ve adeta yapay bir dağı andıran toprak yığını dikkat çekiyor. Erzincan'ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren altın madeninde toprak kaymasıyla meydana gelen facianın ardından, üzerinden iş makinelerinin hareket ettiği ve adeta yapay bir dağ görüntüsü oluşturan, toprak yığının benzer bir faciaya yol açmaması için hangi tedbirlerin aldığını merak konusu oldu.