'2030 yılına kadar Kayseri'ye hızlı tren de yok, karayolu bağlantısı da'

'2030 yılına kadar Kayseri'ye hızlı tren de yok, karayolu bağlantısı da'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası’nın, Kasım ayı Meclis toplantısında dikkat çeken bir diğer konu ise Meclis Üyesi Hüseyin Tekin’in açıklamaları oldu. Tekin, İstanbul’da Ticaret Odası’nı temsilen katıldığı Karayolu Taşımacılar Birliği toplantısı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Tekin, “Kayseri’ye 2030 yılına kadar ne hızlı tren ne de karayolu programı var. Yani devlet yatırım programında bu yöndeki yatırımlar Sivas için ya da diğer bazı iller için var ama Kayseri için yok. Kayseri geri ve atıl kalıyor. Siyasiler bu konuda çalışmıyor. Hep birlikte tartışmaları bırakıp, Kayser için çalışmalıyız. Bu konuda oda da harekete geçmelidir.” ifadelerini kullandı.

“YÜKSEK HIZLI TRENİN GELMESİNİ ÖZELLİKLE SÖYLEDİM”

Tekin’in bu yöndeki açıklamalarını değerlendiren Oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, Hüseyin Bey’e teşekkür ediyorum. Önemli bilgiler verdi. Ama biz bu konuda gerekli açıklamaları yaptık. Hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakana değişik toplantılarda ilettik. Kayseri’ye yüksek hızlı trenin gelmesini özellikle söyledim. Ne yapalım, ellerinden kalem alıp, ben mi imzayı atayım.” şeklinde konuştu.

Haber: Cafer ZENGİN