Esnaf temsilcileri açıkladı: 'Yılın Ahisi'nde torpil yok!

Esnaf temsilcileri açıkladı: 'Yılın Ahisi'nde torpil yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Ahilik Haftası kutlamaları ile ilgili  yaptığı açıklamada, “Hemşeri, tanıdık gözetmeksizin adaletli bir seçimle yılın ahisini seçiyoruz” dedi.

Yılın Ahisi olarak bu yıl Recep Kefkir’in seçildiğini ifade eden Övünç, 18-24 Eylül tarihlerinde kutlanacak olan Ahi Kültür Haftası Programları çerçevesinde Kefkir’in kaftan giyeceğini belirtti. Övünç,  “Her oda bir kişi belirleyip, bize gönderiyor. Bu isimleri eledikten sonra önce 3’e düşürüp, 3’ten de bir kişiyi yılın ahisi olarak adaletli şekilde belirliyoruz. Zaten odalar tarafından gönderilen diğer esnaf arkadaşlarımızı da plaketle onurlandıracağız” dedi.

 Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Övüç, 18-24 Eylül tarihlerinde kutlanacak olan Ahi Kültür Haftası Programını açıkladı. Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısına Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat ile Kayseri Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan da katıldı.Toplantıda konuşan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, Yılın Ahisi’nin hakkı ile seçildiğini belirtti. Övüç, “Önümüzdeki hafta Ahi Kültür Haftamız. Haftamızı hem kitlelere duyurmak hem de geçmişten geleceğe anıları aktarmak üzere bir dizi programlarımız var. Ahi Kültür Haftamız 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Yılın Ahisi, hiçbir zaman kimseyi korumadan, kollamadan Vali Yardımcımız Mehmet Emin Avcı başkanlığında heyet ile seçildi. Her oda bir kişi belirleyip, bize gönderiyor. Bu isimleri eledikten sonra önce 3’e düşürüp, 3’ten de bir kişiyi yılın ahisi olarak adaletli şekilde belirliyoruz. Zaten odalar tarafından gönderilen diğer esnaf arkadaşlarımızı da plaketle onurlandıracağız. Adaletli bir seçimle yılın ahisi seçiliyor. Hemşeri, tanıdık gözetmeksizin adaletli bir seçimle yılın ahisi seçiliyor” dedi.

“BİR ESNAFLA AYNI OYU ALDILAR, KURA ÇEKTİK VE KENDİSİ ÇIKTI”

Kayseri Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa alan ise  öncelikle Yılın Ahisi seçilen Recep Kefkir’i tebrik etti. Alan, “Ahi Evran’ı geri getiremeyiz ama prensiplerini gelecek nesillere aktarmak durumundayız. Besmele ile açılır dükkanımız, Ahi Evran’dır sultanımız. Kayseri Ahisi olan kardeşimiz 50 yıla yakın ticaret yapıyor. Branşında çok iyi gelişti, çıraklar, kalfalar yetiştirdi. Ben tebrik ediyorum. Çok itina ile seçildi. Bir esnafla aynı oyu aldılar, kura çektik ve kendisi çıktı. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

“3 KATEGORİDE ÖDÜL VERİLECEK”

Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat da bu yıl Yılın Ahisi’nin yanı sıra ilk kez kalfa ve çırak da seçildiğini belirtti. Fırat, “Bu yıl değişik bir uygulama gerçekleşti, ‘Ahilik Ödülü’ bu yıl ‘Yılın Çırağı’ ve ‘Yılın Kalfası’ olarak 3 kategoriye ayrıldı” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİLERİMİZ SAYESİNDE BURALARA GELDİK”

Yılın Ahisi olarak seçilen Recep Kefkir de mutlu olduğunu belirterek, “Başkanlarıma çok teşekkür ederim, çok mutluyum. 1969 yılında çıraklıkla başladık şimdi Organize Sanayi Bölgesinde fabrika sahibi olduk. Onlarca usta yetiştirdik. 37 senedir birlikte çalıştığımız işçilerimiz var ve onlar sayesinde buralara geldik. Diğer yandan Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri 18 Eylül Pazartesi günü saat 09:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başlayıp, Esnaf Müzesi’ndeki programla devam edecek.

Haber: Cafer ZENGİN