Yeşilhisar'dan erkek öğrenci yurdu tepkisi

Yeşilhisar MYO öğrencileri: '150 kişilik yurtta 20-25 kız öğrenci kalıyor.Erkek öğrenciler yurda alınmıyor. İstense ayrı giriş yapılabilir, mağduruz.'

Yeşilhisar'dan erkek öğrenci yurdu tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan Meslek Yüksek Okulu’nu kazanan erkek öğrenciler, öğrenci yurdu nedeniyle yetkililere tepki gösterdi.

Haber merkezimize ulaşan öğrenciler, yaşadıkları sorunu şu ifadelerle gündeme getirdi:

“Yeşilhisar MYO erkek öğrencileri kalacak yer sorunu yaşıyor. MYO açıyorsunuz çok güzel ama gelen öğrenciler nerede kalacak. Öğrencilerin bu sorununa acilen bir çözüm bulunmalı. Eğitime başlamadan önce birçok yere başvurduk, kız öğrenciler yurda yerleştirildi ama erkek öğrenciler halen kalacak yer sorunu yaşıyor. 150 kişi kapasiteli yurtta 20-25 tane kız öğrenci kalıyor. Yurdun birçok bölümü boş bir şekilde duruyor. Yurt yapılırken kız-erkek karışık şekilde yapılmış fakat giriş ortak diye bahane ediliyor erkek öğrenciler yurda alınmıyor, mağdur ediliyor. İstenildiği takdirde içerisi ve dışarı giriş ayarlanabilir.

Yetkililere gittiğimizde yurdun şuanda erkek öğrencilere açılamayacağını,  ev tutmamız gerektiğini söylüyorlar ama ev tutmak öğrencileri maddi açıdan zorluyor. Şuanda birçok öğrenci merkezden otobüs ile git gel yapıyor. Yolda her gelip gidişte ayrı bi kaza atlatıyorlar ve önümüzdeki aylar kış ayları daha sıkıntı geçecek. Karlı havalarda yolda olmak çok zorluklar yaşatacak. Ve en önemlisi bu öğrencilerin bir çoğu DGS sınavına hazırlanıyor. Günde 3-4 saatleri  yolda geçiyor.  Okulda ders görüyorlar yoruluyorlar  üstüne birde yol ekleniyor evlerine gittiklerinde yorgunluktan ders çalışamıyorlar. Bu öğrencilere bi çare bulunması şart. Aynı kapıdan girmek bahane edilmemeli. Geleceğimiz gençler demekle olmuyor gençlerin derdine çare bulmadan gençlerden bişe beklenmemeli. Eğer gelecekleri düşünülüyorsa  bu soruna bian önce çözüm getirilmeli. 

Seçim zamanı gelinmemeli geçim zamanı gelinmeli..”