Yerli Cola Fiyatları Yükseldi: Vatandaşın tepkisi ne oldu?

Boykottan dolayı Coca Cola'nın satışları ciddi anlamda düşerken, vatandaş yerli Cola'ya yöneldi. Fakat, Yerli Cola'ya da gelen zamlar, tartışmaları beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri Haberinde...

Yerli Cola Fiyatları Yükseldi: Vatandaşın tepkisi ne oldu?

Yerli Cola ve Coca Cola boykottan dolayı rekabete girdi.

Yerli Cola, Türkiye’de ciddi rağbet görürken, ciddi fiyat artışının olması da tartışmaları beraberinde getirdi. Artan maliyetten dolayı yerli üreticiler zam yapmak zorunda kaldı. Fakat bu durum, farklı görüşlere ve tartışmalara da yol açtı. Kayseri'de üretilen ve vatandaşın büyük beğenisini kazanan Meysu Cola'nın 2,5 litrelik Pet şişe fiyatı 34,90 TL'ye, 330 ml teneke kutusunun ise 27 TL'ye yükselmesi vatandaşı ikiye böldü.

Yerli Cola Fiyatları Yükseldi: Vatandaşın tepkisi ne oldu?

İsrail-Filistin geriliminde Türkiye’de ve Kayseri’de vatandaşın boykota yönlenmesini sağlamıştı. Coca Cola, yerli halk tarafından tüketimi azaltılırken, vatandaş Yerli Cola'ya yönlendi. Fakat, yerli Cola’yı uygun fiyata tüketen vatandaş, son artan fiyatlardan dolayı biraz tepkili. Meysu Cola, daha önce 20 TL fiyat bandında satılırken, şu an 34 TL’ye tüketiciyle buluşuyor. Yerli Cola fiyatlarının Coca Cola'ya yakın fiyatta satılması ‘Yerli Cola, Coca Cola’ya kalite olarak yaklaştı. Fiyat artışı normal’ olarak yorumlanırken, fiyatların birden artması ‘Artışın bu kadar yüksek olması şaşırtıcı. Zamlardan sonra yerli Cola bile içmek zor’ yorumlarının da yapılmasına neden oldu.

İçecek sektöründeki bu fiyat artışları ve rekabet ortamı, ilerleyen günlerde nasıl şekillenecek merak ediliyor.