Yeri kesinleşti! Kayseri'de yeni OSB'nin yeni ortağı bakın ne kadar katılım payı ödeyecek?

Kayseri'de kurulması planlanan ve çalışmaların devam ettiği 4'üncü OSB ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. OSB'ye bir ortak daha çıktı. Peki ne kadar katılım payı ödenecek? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Yeri kesinleşti! Kayseri'de yeni OSB'nin yeni ortağı bakın ne kadar katılım payı ödeyecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yeni bir Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
KAYSERİ’NİN YENİ OSB’Sİ NEREYE YAPILACAK?
Yeni OSB, Gömeç Bölgesine yapılacak. Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci de, yaptığı açıklamada “Kayseri - Sivas karayolunun 25. kilometresinde, Bünyan'a 19 kilometre mesafede, sağlam zemin üzerine yapılacak olan OSB'mize bin 450 civarında sanayicimiz tarafından ciddi bir talep geldi" diye konuştu.
Kayseri'de OSB'nin yeni ortağı bakın ne kadar katılım payı ödeyecek?Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkan Mehmet Büyüksimitci, "4. OSB ile Kayseri'nin ihtiyacı olan sanayi alanlarıyla ilgili ihtiyacı en azından şimdilik karşılayabileceğiz” ifadelerini de kullanmıştı.
Kayseri'de OSB'nin yeni ortağı bakın ne kadar katılım payı ödeyecek?
YER KONUSU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır da bir süre önce MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in, 4’üncü OSB ile ilgili sorusuna, yer seçimi sürecinin devam ettiğini yönünde yanıt vermiş ve akıllarda soru işaretleri bırakmıştı. Ancak Sanayi Odası yetkilileri yer konusunda bir sıkıntının olmadığını ve yerin kesinleştiği yönünde bilgi verdi. 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE ORTAK OLACAK
Diğer yandan merakla beklenen yeni OSB’nin ortakları arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi de olacak. Kayseri Sanayi Odası bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nden katılım payı talep ederken, aynı zamanda belediyeyi temsilen bir asil bir de yedek üye bildirilmesini talep etti.  
Kayseri'de OSB'nin yeni ortağı bakın ne kadar katılım payı ödeyecek?
KAYSO, BÜYÜKŞEHİR’DEN KATKI PAYI VE ÜYE İSMİ İSTEDİ
Kayseri Sanayi Odası’nın bu yöndeki yazısına Belediyenin kısa süre içinde yanıt vermesi bekleniyor. Kayseri Sanayi Odası, 4. OSB’nin yeriyle ilgili sınırlarının kesinleştirildiğini bildirdi. Buna göre OSB’nin, tüzel kişilik kazanması için Büyükşehir Belediyesi de kurucu ortak olarak yüzde 6,66 katılım payı ödeyecek ve 1 asil, 1 yedek üyenin ismi Belediyemiz adına odaya bildirilecek. Konunun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldükten sonra karara bağlanması bekleniyor. 
MÜTEŞEBBİS HEYETİNDE KİMLER YER ALACAK?
Diğer yandan 4’üncü OSB’nin müteşebbis heyetinde Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Odası, Kocasinan Belediyesi ve Melikgazi Belediyesinin de yer alacağı daha önce yapılan açıklamalarda belirtilmişti.
Kayseri'de OSB'nin yeni ortağı bakın ne kadar katılım payı ödeyecek?
HEDEF 10 BİN KİŞİ…
Kocasinan ilçesi Gömeç Bölgesine yakın bri alana yapılacak olan yeni OSB’de 10 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Belirlenen alanın demiryolu ve çevreyoluna yakınlığının yeni yatırımcıları için cazip olacağı da ifade ediliyor. 
Kayseri'de OSB'nin yeni ortağı bakın ne kadar katılım payı ödeyecek?