Yer Tomarza! AK Partili vekil açıkladı! Fotoğraf çekmek bile parayla...

Tomarza'da Lavanta üretimi dikkat çekerken AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Lavanta turizmine de dikkat çekti.

Yer Tomarza! AK Partili vekil açıkladı! Fotoğraf çekmek bile parayla...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Tomarza ilçesinde incelemelerde bulundu. İlçede Lavanta üretiminin ilçede dikkat çektiğini ifade eden Karayel,  "Türkiye’deki ekim alanının her yıl genişledigi Lavanta çiçeği Özellikle kıraç ve kurak arazilerde daha yüksek bir verim sağlıyor. Pek çok ilde girişimcilerin yeni gözdesi olan lavanta, Tomarza ilçemizde deneme çalışmaları olumlu sonuclar vermeye başladı" diye konuştu. 
LAVANTA TURİSTLERİ... 
Karayel, ayrıca Lavanta üreticilerinin fotoğraf çekimlerinden de para kazandıklarını söyledi. Karayel, "Tıbbi aromatik bir bitki olan lavantanın hem kurusu hem de yağı ticari ürün olarak değer buluyor. 1 dönümden 150-400 kilogram lavanta çiçeği elde edilebiliyor. Bu üretimden çıkan yağ miktarı ise 15 litreye kadar ulaşabiliyor. 1 litre lavanta yağının fiyatı kalitesine göre 90-100 dolar arasında değişiyor. Ancak lavanta üreticilerinin elde ettikleri gelir bununla sınırlı kalmıyor. Hasat zamanı çiçeklerin göz alıcı rengi ve mis kokusu ‘lavanta turistlerini’ kendisine çekiyor. Lavanta turizmi, tarlanın bulunduğu yerde ticareti hareketlendirirken kimi tarla sahipleri fotoğraf çekimlerinden de ücret alıyor." şeklinde konuştu