Yer bilimleri uzmanı uyardı!! İtibar etmeyin...

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları uyardı. 'Bakın bu iş masa başında atıp tutmayla değil, işkembe ve türevleriyle atıp tutmayla değil sahada çalışmayla olur diye sürekli söyledik.' Haberin detayları Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yer bilimleri uzmanı uyardı!! İtibar etmeyin...

Yer bilimleri uzmanı Serkan İçelli sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir video ile vatandaşları uyardı. Deprem hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanların yalan yanlış bilgiler ile halkın korku ve panik duymasına sebep olduklarına değinen İçelli vatandaşlarımıza bu tür dolandırıcılara inanmaması ve para göndermemesi için sert uyarılarda bulundu. İçelli yaptığı açıklamada:

"Bakın bu iş masa başında atıp tutma ile değil sahada çalışma ile olur diye sürekli söyledik. Yok şurada sensörümüzden alarm geliyor, yok burada bulutta bir şeyler oldu. Arkadaşlar radon gazının yerden öyle bir tazyikle yukarı doğru çıkması lazım ki, araç yıkarken fıskiyeyi yukarı doğru bir tutun bakalım nereye kadar gönderiyorsunuz o suyu, belli bir seviyeden sonra üzerinize düşer. Radon gazı nasıl bir tazyikle yukarı çıkıyor ki bulutların üzerinde şekil yapabiliyor? Biraz mantık, biraz zeka, biraz akıl, biraz kafası olan insan bunlara inanmaz zaten. Radon gazı yavaş yavaş yükselerek bulutların üzerinde iz yapabilir ama bu deprem emaresi olamaz arkadaşlar. Bir tayfa var biliyorsunuz, hayatlarında jeolojinin ‘J’sini bilmiyorlar, kaya mekaniğini bilmiyorlar, sismolojinin ‘S’sinden haberleri yok. Dışarıdaki serbest meslek mensubu bir adam depremcilik oynuyor. Oynamayın kardeşim milletin ruhuyla, karakteriyle, hayat kalitesiyle oynuyorsunuz.

Bu adamların whats app gruplarına üye oluyorsunuz para kazanıyorlar. Adamlar civa ile deprem ölçtüklerini söylüyorlar. Civa için para topluyorlar. İnsanları tokatlama, kandırma, sahtekarlık peşindeler. Bunun artık farkına varın lütfen. Bu tip salakça şeylere inanmayın kendinizi, çocuklarınızı yıpratıyorsunuz bunun da farkındayım. Yatarken huzursuzsunuz kalp atışlarınızdan deprem oluyor zannediyorsunuz. Lütfen bu tip sayfaları paylaşmayın, takip etmeyin, bana da sormayın. Bana vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim, biraz sert bir konuşma oldu kusura bakmayın, hepinizi çok seviyorum. Teşekkür ederim, görüşmek üzere." İfadelerine yer verdi.