Yer Bilimciden dikkat çeken bir açıklama daha geldi: Sarız ve Pınarbaşı'da da 60 cm kayma var

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremlerin ardından Kayseri merkezde 8 santimetrelik kayma meydana gelmişti. Yer bilimci Adnan Evsen, Sarız ve Pınarbaşı İlçelerinde de kaymalar meydana geldiğini açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay'da...

Yer Bilimciden dikkat çeken bir açıklama daha geldi: Sarız ve Pınarbaşı'da da 60 cm kayma var

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen’den dikkat çeken bir açıklama daha geldi.

Evsen, 6 Şubat depremlerinin ardından Kayseri’de 8 santimetrelik bir kayma olduğunu söylemişti. Deprem bölgesine yakın Sarız ve Pınarbaşı İlçelerinde de 60 santimetrelik kaymaların olduğunu belirten Evsen, ‘Kayseri'de 8 santimetrelik kaymadan sonra Pınarbaşı ve Sarız'da 60 cm'ye varan kaymaların olduğu belirlenmiştir. Korkacak ve endişe edecek bir durum değildir. Batı yönlü gelişen bu kayma hareketi 6 Şubat günü olan depremlerin sonuçlarından birisidir’ ifadelerini kullandı. 

Endişe edecek bir durum olmadığının altını çiken Evsen, '6 Şubat depremlerinden sonra sahada yapılan çalışmalara göre; Pınarbaşı ve sarız'da 60 cm'lik bir kayma olduğu belirlenmiştir. Bu kayma hareketi 6 Şubat depremlerinden sonra tektonik olaylara bağlı olarak gerçekleşmiş ve olağandır. Deprem anlam taşımaz, iyi veya kötü olarak yorumlanamaz. Sadece koordinat sapmaları olmuştur. Kayseri'deki bu kayma değerleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Serbest Harita Kadastro Mühendislik Müşavirlik Büroları (SHKMMB) ile beraber yeniden hesaplanarak düzeltme yapıldığı bilgisi alınmıştır. Pınarbaşı ve Sarız'da 60 cm'lik kayma hareketi 6 Şubat günü olan depremler ile doğrudan ilişkilidir. Özellikle saat 13:24'te olan Elbistan merkezli Çardak Payının sol yönlü hareketi sonucunda olduğu düşünülmektedir. Endişe edecek bir durum yoktur' diye paylaşımda bulundu.

Yer Bilimciden dikkat çeken bir açıklama daha geldi: Sarız ve Pınarbaşı'da da 60 cm kayma var