Yeniden Refah'ın baraj sorunu var mı? Adaydan ince hesap! Vatandaştan ilginç sorular…

Yeniden Refah Partisi (YRP) Kayseri Milletvekili Adayı Önder Narin Olay, Türk TV'de Yüz Yüze seçim özel programında konuştu. Narin, Gazeteciler Osman Çiftçi ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. Programda seçim barajı konusunda dikkat çeken açıklamalar yapan Narin, 'Vatandaşın kafası bu konuda çok karışık. AK Parti'ye oy verdikleri zaman bize oy vermiyorlar. Biz orada ayrı partiyiz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yeniden Refah'ın baraj sorunu var mı? Adaydan ince hesap! Vatandaştan ilginç sorular…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Milletvekili adayı Önder Narin, seçim barajı ile ilgili vatandaşlara bilgi verdiklerini söyledi. Narin, vatandaşlara seslenerek, “AK Parti’ye oy verdiğiniz de bize oy vermiyorsunuz” uyarısında bulundu. 

“VATANDAŞ ‘ESKİ AMBLEMDEN BİR TANE RESİM VERİN’ DİYOR, VERİYORUZ! ÖYLE ALGILIYOR YA DA ANLIYOR ÇOĞU”

Narin, “Oy istediğimiz AK Parti ya da MHP seçmeni ‘Zaten size oy vereceğiz, AK Parti’ye oy verince sana oy vermiş oluyoruz’ diyorlar, karıştırmayın bu olayı diyoruz. Birincisi oy pusulasında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oyunuzu Cumhurbaşkanı olarak kullanacaksınız. İkincisi milletvekilliği seçiminde hilal ve başak amblemli, kırmızı olan buğdaya basacaksınız milletvekili oyunuzu kullanmış olacaksınız. Biz tamamıyla ayrı 4 partiyiz diyorum orada. Bunu izah edince ‘Öyle miymiş’ diyorlar. Evet öyle diyorum, vatandaş da ‘tamam o zaman’ diyor. Sonra vatandaş, ‘Bana o zaman eski amblemden bir tane resim verin’ diyor, veriyoruz. Öyle algılıyor ya da anlatınca anlıyor çoğu” dedi.

VATANDAŞIN BARAJ ÇIKMAZI!

Vatandaşlardan en çok gelen sorulardan bir diğerinin de “Verdiğimiz oylar boşa gider mi, oylar bölünür mü?” sorusu olduğunu kaydeden Narin, şunları söyledi: Baraj sorunu var zannediyorlar. Seçmenlerimize şunu söylüyoruz; bizim ittifakta bulunduğumuz 4 partinin toplam oy oranı Cumhur İttifakı olarak yüzde 7’yi geçtiği zaman Türkiye barajını zaten otomatik geçmiş oluyoruz. Bizim baraj sorunumuz yok. Baraj sorunu kalmadı. Bunu soran da oluyor, ‘Siz barajı geçemeyeceksiniz ki diyor’ Hayır diyoruz, baraj sorunu yok, yüzde 7’yi geçtik sonra da Kayseri’de bir milletvekili sayısını yeterli oyu kaç? Örneğin 80 bin, 90 bin, 100 bin. 80,90, 100 bini aldığımız zaman bizim partiden Türkiye genelinde hiç milletvekili çıkmasa bile Kayseri’den bir milletvekili temsili hak kazanıyor. O kadar net yani. Biz bunu seçmenimize anlatıyoruz. 

“GERÇEKTEN SEÇMEN BİZİ BEKLİYORMUŞ”

Kendilerine destek veren seçmen sayısında artışın olduğunu ifade eden Narin, “Gerçekten seçmen bizi bekliyormuş. Hem yüzde 7’lik barajın olmaması hem seçmenlerin alternatif parti olarak bizi görmesi hem aynı tabandan gelmemiz hem de ‘Diğer partilere 20 yıldır oy veriyoruz zaten, bu dönemde vermeyeceğiz’ diyen seçmen kendisine bir adres buldu. Cumhurbaşkanlığı’nda Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğim, milletvekilliğinde size oy vereceğim diyen seçmen baya bir çoğaldı” diye konuştu.