Yeni vali ve Cumhurbaşkanının, Kayseri'deki Isparta örneği!

Yeni vali ve Cumhurbaşkanının, Kayseri'deki Isparta örneği!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Valiler Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı ve aralarında Kayseri’nin de yer aldığı 39 ilin Valisi değişti. Kayseri’nin yeni Valisi Isparta Valisi Şeyhmus Günaydın oldu. Aslen Batmanlı olan Günaydın, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, FETÖcülerin talimatıyla Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına gitmek için yola çıkan otobüslere yönelik, “Gerekirse o otobüsler yakılacak” yönünde verdiği talimatla gündeme gelmişti. Diğer yandan Valiler kararnamesinde Kayseri ile ilgili diğer ayrıntılar da dikkat çekti. Vali Süleyman Kamçı, Mülkiye başmüfettişliğine atanırken, Kayseri’nin yakından tanıdığı bazı isimlerin de yeni görev yerleri belli oldu.Aslen Kayserili olan 2 Vali’nin de görev yerleri değişti.

Kamuoyunda konuşulan Valiler Kararnamesi açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, 39 ilin valisi değişti, 21 ilin valisi görevden alınarak mülkiye başmüfettişliğine getirildi.

Değişikliğin yapıldığı iller arasında Kayseri’de var. Buna göre, Kayseri'nin yeni Valisi de belli oldu. Aslen Batmanlı olan Isparta Valisi Şeyhmus Günaydın Kayseri Valiliğine atandı.

Malatya Valisi iken 2016 yılında Kayseri Valiliğine atanan Süleyman Kamçı ise Mülkiye Başmüfettişi oldu.

Diğer yandan kararnamede Kayseri’nin yakından tanıdığı bazı isimler de dikkat çekti. 1993 yılında Felâhiye İlçesinde  Kaymakamlık yapan Ali Yerlikaya da Gaziantep Valisi iken İstanbul Valiliğine atandı. Geçtiğimiz yıl Ankara, Mamak Kaymakamı iken Bingöl Valisi olarak atanan Kayseri Vali eski Yardımcısı Ali Mantı ise Aksaray Valisi oldu. Yine 2007-2012 yılları arasında Kayseri, Melikgazi Kaymakamlığı yapan Bartın Valisi Nusret Dirim de Valilik görevinden, Mülkiye Başmüfettişliğine atandı.

2006-2010 tarihleri arasında Yahyalı ilçesinde Kaymakamlık yapan ve son olarak da Şişli Kaymakamlığı görevini yürüten İdris Akbıyık da Hakkari Valiliğine atandı. Akbıyık, “Vatana millete hayırlı olsun, Allah utandırmasın” mesajı paylaştı.

Peki Valiler kararnamesinde Kayserili Valilerin durumu ne oldu?  2017 yılında Uşak Valiliğine atanan Kayserili Salim Demir, Mülkiye Başmüfettişliğine atanırken, bir diğer isim Konya Valisi iken merkeze alınan ve aslen Bünyanlı olan Muammer Erol da Yalova Valisi oldu.

 

YENİ VALİ VE CUMHURBAŞKANININ, KAYSERİ’DEKİ ISPARTA ÖRNEĞİ!

Kayseri’nin yeni Valisi Isparta Valisi Şehmus Günaydın olunca, akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’de verdiği Isparta örneği akıllara geldi. “Vicdanları kanatan hususlar var, biliyorum. FETÖ konusunda hesap vermeyenler kurtulduklarını sanmasınlar” ifadeleri ile de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta'da örgüte ait “100 kilo altın, 5 milyon dolar da para” bulunduğunu açıklamıştı.

Günaydın, FETÖ’nün hani darbe girişimi sırasında Isparta’da yaptığı telsiz konuşması ile de gündeme gelmiş ve verdiği talimatla dikkat çekmişti.

FETÖ’NÜN DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA “OTOBÜSLERİ YAKIN” TALİMAT VERMİŞTİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde Isparta Garnizonu'ndan, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına gitmek için yola çıkan otobüslerin Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın tarafından gerekirse yakılması talimatı verilmesi, telsiz görüşmelerine yansımıştı.  Vali Günaydın’ın, telsizden “Gerekirse o otobüsler yakılacak” emri dikkat çekmişti.

Diğer yandan kentin yeni Valisi Isparta Valisi Şehmus Günaydın olunca, akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’de 13 Ekim’deki Kayseri mitinginde verdiği Isparta örneği de geldi.

 “Vicdanları kanatan hususlar var, biliyorum. FETÖ konusunda hesap vermeyenler kurtulduklarını sanmasınlar” ifadeleri ile de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta'da örgüte ait “100 kilo altın, 5 milyon dolar da para” bulunduğunu açıklamıştı. Haber: Cafer ZENGİN